Op zaterdag 26 oktober tussen 11.00 uur tot 16.00 uur is het gemeentehuis in Mill geopend voor publiek. Ook buiten, op het plein voor Myllesweerd, is van alles te zien en te beleven.

Kom ook! Laat u informeren over allerlei thema’s die spelen in onze gemeente en doe mee aan de vele leuke activiteiten. Ook de kinderen hoeven zich tijdens de open dag niet te vervelen. Kortom: een interactieve dag voor jong en oud!

Kijkje achter de schermen

Tijdens de open dag kunt u een kijkje achter de schermen nemen bij alle afdelingen van het gemeentehuis. U kunt op eigen houtje de rondleiding volgen en u laten informeren over de thema’s waar de gemeente zich mee bezig houdt. Denk aan: zorg, milieu, woningbouw, de belastingen en veiligheid.

Ook laten we bijvoorbeeld zien wat er gebeurt als een klant een melding openbare ruimte online via Fixie aan ons doorgeeft. En tijdens de open dag kunnen bezoekers in gesprek met medewerkers die alles weten over de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).

En heeft u altijd al kennis willen maken met ambtenaren, het college van B&W en leden van de gemeenteraad? Dat kan op 26 oktober ook!

Uitgebreid programma

Er is een uitgebreid programma met onder andere trouwen voor spek en bonen, het uitreiken van een geboorte-akte, het opzoeken van uw huis op de GIS-kaart, een tentoonstelling over de geschiedenis van de gemeente en een overzicht van alle woningbouwprojecten.

Ook voor kinderen zijn er veel activiteiten. Ze kunnen een knuffelpaspoort laten maken (knuffel meenemen!), een ambtsketen knutselen, een huis bouwen van legoblokken en een brandweerauto van binnen bekijken.

Ook buiten veel spektakel

Niet alleen in het gemeentehuis, maar ook buiten zijn tal van activiteiten en demonstraties. De brandweer en de politie zijn aanwezig en ook de buitendienst is met hun materieel paraat. Neem gerust een kijkje in de diverse voertuigen.

Kortom: teveel om op te noemen. Je moet ’t gewoon komen zien en ervaren!