Om de herfst te verwelkomen is Kasteel Tongelaar zondag 13 oktober weer een hele dag lang het decor voor een culinair oogstfeest.

Met eerlijk en lokaal eten van boeren en tuinders uit de regio, live-cooking met hulp van leerlingen van het ROC en een grote Smaakmarkt met gepassioneerde makers en producenten van zelfgemaakte paté’s, geitenkaasjes, limoncello, jams, pesto’s, vlierbessensap, olijfolies, truffels, enz.

Gezonde voeding, natuur en educatie

In de weides bij het kasteel laten boeren uit de regio zien hoe ons voedsel geteeld en verwerkt wordt. ‘Van graan tot pannenkoek’ is één van de vele educatieve kinderactiviteiten waarbij kinderen zelf meel malen, de eitjes bij de kippen halen, de melk bij de koe en zo hun eigen pannenkoek bakken.
Mensen kunnen zien en beleven hoe ons voedsel geoogst en geproduceerd wordt bij de Oogsttafel, het mobiele kippenhuis en het Kooktheater.

Kinderen

Voor kinderen is er van alles te beleven. Ze mogen zelf appels plukken, moes maken, tarte tatin bakken in het bakhuisje of natuurknutselen op de knutselzolder en in de boomgaard. Er zijn paarden, ezeltjes, een knuffelkoe, traptractors, een stro-glijbaan, klimbomen, een modderkeuken en een maïs-speelbak.

Ontdek Mill vrijwilligers

Het Pluk & Oogstfeest is een gratis Herfstfestival van Ontdek Mill, Brabants Landschap, ZLTO en Kasteel Tongelaar en draait volledig op de hulp van vrijwilligers. Daar zijn we trots op! Zonder onze vrijwilligers is het onmogelijk zo’n groot event neer te zetten dat gratis toegankelijk is én vele bezoekers van heinde en ver trekt. Ook dit jaar zijn er weer heel veel handjes nodig bij het opbouwen, beveiligen, mooi maken, gasten ontvangen en alle kinderactiviteiten. Lijkt het je leuk om de Pluk & Oogst Crew een dag te komen versterken? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en informeer naar de mogelijkheden.

Het Pluk & Oogstfeest
Zondag, 13 okt 2019 11:00 - 18:00
Kasteel Tongelaar Mill