Op vrijdag 30 augustus vertrokken we met een bus vanuit Mill onder de vlag van Bisdom ’s Hertogenbosch naar Banneux. 5 Dagen samen naar Banneux.

In Banneux kwamen we samen met nog meer pelgrims uit de regio Eindhoven en vanuit het Bisdom Utrecht. We hebben gezamenlijk alle dagen met elkaar opgetrokken.

Er werd een programma aangeboden met daarin Eucharistie, Ziekenzegening, Bidweg, Biechtviering, Kaarsenprocessie, Getuigenissen, Praatgroepen, Gemeenschappelijke maaltijden en een Ontspanningsavond.

Het leven gaat niet altijd over rozen, natuurlijk zijn er vele mooie momenten maar het leven kan ook lijden met zich meebrengen.
Je kunt gezond of ziek geboren worden of minder valide raken na een ongeval. Je kunt te maken krijgen met verlies van dierbaren, verlies van gezondheid.
Enkele dagen van bezinning, gebed, samenzijn en ontspanning op een plek waar in 1933 Maria “De Maagd der Armen” verscheen aan de twaalfjarige Mariette Beco kunnen steun en kracht geven, om verder te gaan. Je ziet er telkens gelukkige mensen, vrouwen, en mannen met een glimlach.

Wat maakt een bedevaart in deze tijd nog zo bijzonder. Als je het mij vraagt zijn dat de ontmoetingen met mensen, de liefdevolle aandacht en de grote dienstbaarheid van de vele vrijwilligers voor alle mensen die het nodig hebben gedurende deze 5 dagen. Allemaal heel betekenisvol.

Dankbaar dat ik deel uit mocht maken van deze bedevaart.

Hartelijke groet,
Een dankbare pelgrim