Vorig jaar, tijdens de eerste editie, was Out Of The Box festival al een groot succes. Het festival was met 750 bezoekers uitverkocht.

De organisatie kijkt met een positieve blik terug op deze avond. “Het was één groot feest en er zijn nauwlijks incidenten geweest. Natuurlijk zijn er verbeterpunten zoals meer wc’s en ook was de temperatuur in de tent te laag. Maar voor de eerste editie was het een zeer geslaagde avond.” De verbeterpunten zijn meegenomen naar dit jaar en er zal alles aan gedaan worden om niet nog eens te struikelen over deze punten. “We hebben dit jaar 3x zoveel dames wc’s dan vorig jaar en ook hebben we via onze hoofdsponsor, Van de Horst aannemers, een grote kachel tot onze beschikking gekregen” zegt een van de organisatoren.

De vele positieve reacties waren voor de organisatoren reden genoeg om in 2019 een nieuwe editie van de grond te krijgen. Dit jaar zelfs niet één avond, maar 2 avonden.
Op vrijdag 27 september zal het feest aan de Wanroijseweg losbarsten met de cover- /feestband REPOP. Dit is een feest voor jong én oud (17+).
En op zaterdag 28 september gaat het feest verder met optredens van verschillende DJ’s. Puinhoop Kollektiv (the final weekend tour), Chris Deluxe en Jailouse Jimmy zullen onder andere op het programma staan.
Ieder jaar heeft het festival een ander thema waar de gehele aankleding van het terrein, de stage en het design op aan wordt gepast. Dit jaar is het thema ‘Lost in the forrest’.

Dit jaar is het laatste jaar dat Out Of The Box Festival op deze locatie gehouden wordt. “Onze visie en toekomstplannen kwamen niet overeen met de mening en visie van sommige buurtbewoners. Daarom hebben we in overleg besloten dat we na dit jaar een andere locatie gaan zoeken voor het festival.” Voor alsnog is er geen alternatieve locatie gevonden. En dus is de organisatie nog altijd opzoek naar een land dat ter beschikken gesteld kan worden.

De organisatie kijkt erg uit naar het feestweekend. “De jaar zijn we bezig met de voorbereidingen en nu kunnen we eindelijk bijna beginnen met de opbouw. Samen met vele vrijwilligers zijn we een week bezig met de opbouw, alleen dat is al een feest. En als het feest dan eenmaal losbarst geeft dat een erg voldaan gevoel.”

Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Kom dan op 27 & 28 september naar de Wanroijseweg in Mill. Voor meer info en tickets kun je terecht op www.outoftheboxfestival.nl of kun je kijken op de social media kanalen van Out Of The Box Festival.