Foto: Rob Nijpels

Een oogstrelende, boeiende expositie in de Bibliotheek van Mill en cultureel centrum Myllesweerd. Niemand minder dan theaterfotograaf Rob Nijpels geeft de bezoeker een kijkje voor en achter de schermen van bekende en minder bekende artiesten.

De uit Sittard afkomstige Rob Nijpels sloop al vanaf zijn 14e jaar als een hongerig jong dier door de schouwburg aldaar, geconcentreerd wachtend op het juiste moment om toe te slaan. Zo wist hij ook Paul van Vliet te vangen. Speciaal voor deze expositie schreef Paul van Vliet een mooi woord in Rob Nijpels XXL fotoboek, waarin zijn oeuvre op theatergebied uitgebreid in beeld is gebracht. Hij schrijft: “ Een theaterfotograaf als Rob Nijpels, moet zich veelzijdig ontwikkelen. Hij moet geduld, inlevingsvermogen en zelfvertrouwen hebben dat dat ene moment zal komen. Zelfvertrouwen gebaseerd op vakmanschap, ervaring en intuïtie. Rob Nijpels heeft dat allemaal en is daardoor een van de beste theaterfotografen van ons land geworden.”

Rob Nijpels’ grootste passie is het zoeken naar die éne bijzondere emotie, in combinatie met dat unieke licht, dat magische moment tijdens de voorstelling waarvan hij weet dat het komt. Dat moment waarop je geraakt wordt. Dát moment weet hij vast te leggen met zijn camera. Hij fotografeert dan ook het liefst vanuit te zaal, zodat hij voelt wat het publiek ervaart.

Deze foto-expositie van 30 jaar fotografie in zwart-wit, van portretten van bekende theaterartiesten inclusief het XXL fotoboek is tot en met 23 oktober te zien in de bibliotheek van Mill en in cultureel centrum Myllesweerd.

www.biblioplus.nl