Voor leerlingenorkesten zijn de repetities vooral gericht op het leren samen muziek maken. Het organiseren van concerten gaat weer een stapje verder. Hier ervaren de leerlingen hoe het is om samen muziek te maken en te spelen voor, meestal eigen, publiek.

Uitwisselingsconcert Mill - Wanroij

Op zondag 6 oktober a.s. staat er een uitwisselingsconcert met het opleidingsorkest van de jubilerende Muziekvereniging St. Jan uit Wanroij op het programma.
Door het meedoen aan een uitwisselingsconcert leren leerlingen met andere orkesten samenspelen en om te gaan met de (gezonde) spanning om te spelen voor een groter publiek. Tijdens dit concert mag elk orkest zich presenteren met eigen nummers. Als afsluiting is het spelen van een gezamenlijk nummer voor beide leerlingenorkesten vaak heel bijzonder, met een indrukwekkend slotakkoord, daverend applaus maar vooral vele blije gezichten!
Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en te genieten van de muziek van leerlingen van beide muziekverenigingen.
Zondag 6 oktober 2019
Waar: Wijkaccommodatie De Wester, Havikstraat 1 in Mill.
Aanvang: 15.00 uur.

Play-In, Grave - Mill - Cuijk - Boxmeer

Dit evenement wordt georganiseerd door Muziekverenigingen Gaudete In Domino Cuijk,
St. Willibrord Mill, Boxmeersche Harmonie Boxmeer en Harmonie Stad Grave uit Grave. De Play-In is een speciale dag voor alle leerlingen die bij deze muziekverenigingen de HaFa-muziekopleiding volgen en zal plaatsvinden in Grave op 27 oktober a.s. Hier krijgen alle leerlingen van genoemde muziekverenigingen een podium. Middels een prachtig dagprogramma, workshops en per sectie (koper, hout en slagwerk) specifieke repetities krijgen de leerlingen meer inzicht in de muziekwereld en werken zij die dag toe naar een gezamenlijk optreden.