Drie keer per jaar, de tweede zaterdag van april, juli en oktober, verzamelen de Millse Missie Vrienden kleding en ander textiel in.

Textiel dat voor hergebruik is kunt u bij hen gratis inleveren. Helaas komt er in Nederland ook nog te veel bruikbaar textiel terecht in de blauwe afvalzakken. In Mill, die in de top staat van ingezamelde kilo’s, is dit ongetwijfeld minder het geval. Gelukkig! Veel inwoners, maar ook daarbuiten met contacten in de gemeente Mill, bewaren het voor Centre Simama in Congo.

Textiel is niet alleen die fijne zomerbroek die versleten is of die blouse die uit de mode is. Textiel is alles wat gemaakt is van stof. Dus ook gordijnen, vaatdoeken, kussenhoezen en badlakens Niet alleen wat nog gedragen kan worden, maar ook wat kapot en versleten is.

Naast textiel zijn ook schoenen (aan elkaar gebonden), laarzen, riemen, tassen en knuffels welkom. Wel droog en niet extreem vuil.

Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd. Goede kleding en schoenen kunnen opnieuw gedragen worden. Dit is in de gemeente Mill rond de 90%. De overige textiel wordt verwerkt tot nieuwe producten. Kleding die geschikt is voor Afrika wordt onder andere verscheept naar Congo zodat ook Centre Simama hier weer gebruik van kan maken. Hier nemen lokale ontwikkelingsorganisaties de verantwoordelijkheid om te zorgen dat het bij de juiste mensen terecht komt. Zij die het nodig hebben.

Afgedankte kleding krijgt zo een tweede kans, want veel wat wij afdanken wordt elders met open armen ontvangen.

Voor het inzamelen van deze kleding krijgen de Millse Missie Vrienden een vergoeding wat overgedragen wordt aan Centre Simama. Dit geld wordt met name gebruikt als een zogenaamd sociaal fonds (bij ons bekend als sociale bijstand). Mensen worden bij noodzaak bijgestaan met materiaal en slechts zeer beperkt met geld. “Centre Simama” betaalt ter voorkoming van contanten in de hand.

Zaterdag 12 oktober a.s. vindt de derde en laatste kledinginzameling van dit jaar plaats.

Leden en vrijwilligers van de stichting “Millse Missie Vrienden” zien u zakken kleding, goed dichtgebonden, graag tegemoet.

Mill: van 10.00 tot 16.00 uur op de markt / Burgemeester Verstraatenlaan en in Sint Hubert en Wilbertoord op het parkeerplein nabij de kerk, respectievelijk Pastoor Jacobsstraat en Sint Jozephplein van 10.00 tot 12.00 uur.