Foto: Jolanda Hermans

Zondag 6 oktober jl. was het dan zover. Na maanden van oefenen en repeteren, beet het Millse Leerlingenorkest van Muziekvereniging St. Willibrord het spits af.

Voorafgaand aan de eerste muzikale klanken werd door voorzitter Jolanda Hermans van de Millse Muziekvereniging iedereen van harte welkom geheten, in het bijzonder het Opleidingsorkest van Muziekvereniging St. Jan uit Wanroij. Ze benadrukte het belang van deze vorm van concerten gericht op verdere ontplooiing van jonge muzikanten in het samen muziek maken te bevorderen. Ze sprak uit zeer blij te zijn met de prettige samenwerking wat veel perspectief biedt voor de toekomst van beide muziekverenigingen.

Het publiek, bestaande uit ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, en andere belangstellenden was, ondanks de regen, naar Wijkaccommodatie De Wester in Mill gekomen. De sfeer was gezellig, nieuwsgierigheid naar wat komen ging maar de nodige spanning van de jonge musici was eveneens voelbaar.

Het Millse Leerlingenorkest o.l.v. René Schipperheijn bracht muziekstukken ten gehore uit The Young Band Collection, ABBA Hits voor Kids en The Voice of the Band, het zeer mysterieuze “Zombie Attack!” en het van radio en tv bekende nummer “Sofia”.

Na een korte pauze was het podium voor het Opleidingsorkest van Muziekvereniging St. Jan uit Wanroij o.l.v. Bart van Bree. Zij brachten een Medley van stevige Rocknummers van Queen, Pokémon Theme afgewisseld met wat rustiger repertoire.

Na het wegebben van de laatste klanken van dit Opleidingsorkest voegde het leerlingenorkest van Muziekvereniging St. Willibrord in en gezamenlijke speelden zij als afsluiting van het concert, o.l.v. René Schipperheijn, het nummer “Can You Feel The Love Tonight” uit het album Kids Play Disney.

Het publiek heeft genoten. Met veel verwondering over wat de muziek teweeg bracht. De bewondering voor zoveel jong talent. Blijde gezichten een staande ovatie maar vooral heel trots op hun (klein)zoon/dochter, neefje of nichtje.

Beide muziekverenigingen kunnen terugzien op een prachtig uitwisselingsconcert wat in de toekomst zeker een vervolg gaat krijgen.