De voorbereidingen voor de Langenboomse dorpsquiz zijn in volle gang. Hieronder nog even alle ins & outs van de quiz.

28 dec?

Ja, zaterdag 28 dec. Volgens ons de best denkbare datum. Mooi tussen de Kerstdagen-met familie en de jaarwisseling-met vrienden. Lekker in een lang weekend.

Dezelfde formule?

Ja, want dat was een groot succes. Met z’n allen tegelijk met elkaar en tegen elkaar kwissen bij d’n Bens bleek ontzettend spannend en gezellig. Ook de mogelijkheid om iedere ronde van spelers te kunnen wisselen, terwijl je andere teamgenoten dan als supporters toekijken bleek een gouden greep.
En ook dit jaar zullen we Jan Schaap Events inschakelen voor de technisch-digitale ondersteuning, zowel bij de voorbereiding als de uitvoering.

Hoe groot moet je team zijn?

Tenminste 5. Iedere ronde spelen immers 5 spelers van elk team tegen elkaar. In elke volgende ronde mag een team 4 andere spelers inzetten, voor de afwisseling maar misschien ook omdat die beter zijn in het onderwerp van die ronde. De 5e speler is steeds dezelfde: de aanvoerder van je team. Al met al bleek afgelopen keren een team van rond de 10 spelers ideaal.

Wat voor vragen kunnen we verwachten?

Net als vorig jaar weer 8 rondes met elk 8 vragen. Elke ronde met een eigen onderwerp zoals: hersenkrakers, terugblik op 2019, sport, muziek, natuur en gezondheid, cultuur en lifestyle. In iedere ronde zullen er ook vragen over Langenboom voorbij komen. Bovendien zal er een verrassende rode draad zijn tijdens de quizavond, waarover ook vragen gesteld worden.
Criteria waarop wij onze vragen selecteren: ze moeten leuk en/of interessant zijn voor de meeste van de deelnemers. Op Facebook gaan we deze en komende maand weer wat ‘proef’vragen plaatsen om vast in de stemming te komen.

Verandert er dan helemaal niks?

Jawel, en misschien wel het belangrijkste. Het Wèttegij’t-team is versterkt met twee nieuwe, enthousiaste, jonge en deskundige krachten: Lies van Kuppeveld en Joost van Kessel. Zij gaan er mede voor zorgen dat onze Wèttegij’t-kwis nog beter zal aansluiten bij de gemiddelde leeftijd van onze deelnemers.

Kun je nog inschrijven?

Ja hoor, maar wacht niet te lang. D’n Bens en dus ook ‘Wèttegij’t’ kan niet voller dan vol.
Ga naar www.wettegijt.nl en schrijf je team snel in!