Werken van Lous Hol uit Oeffelt en Marianne Arts uit Haps zijn te bekijken tot en met februari 2020 in de bibliotheek van Mill en vanaf januari ook in de hal van het gemeentehuis in Mill.

Sinds het jaar 2000 ben ik mij gaan verdiepen in de mogelijkheden van Grafische Kunst. Mijn favoriete techniek is Polymer Etching geworden. Daartoe heb ik de nodige cursussen gevolgd in de Grafische Werkplaats in Den Haag. De inspiratie voor mijn werk komt voort uit mijn belangstelling voor de “Bauhaus periode“ met name de geometrische vormen. Deze vormen bieden mij de ruimte om rust, vrijheid eenvoud af te wisselen met dynamiek, geslotenheid en complexiteit. Voor mij komen al deze aspecten in de tegenstelling “zwart wit“ goed tot zijn recht. Ik heb geëxposeerd in Kunstgalerie Inkt in Den Haag, de Bibliotheek in Gouda, Museum Nagele in de Noordoostpolder, Huis Kernheim in Ede en het historische Kerkje in Velp (Grave).

Tot en met februari 2020 zijn de Keramieken Vazen van Marianne te bewonderen in de vitrines van Bibliopus in Mill.

Altijd weer opnieuw beginnen en nooit met het idee hoe het deze keer moet worden.

Eigenlijk is het boetseren voor Marianne een eindelozer reeks experimenten die ze met veel lef aangaat.

Dit geldt zowel voor de vorm als het kleurgebruik. Haar stijl is dan ook moeilijk te definiëren, maar zeker bijzonder genoeg om te komen kijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Openingstijden bibliotheek zijn op:

  • Maandag 14.00 tot 19.00 uur
  • Dinsdag 14.00 tot 17.30 uur
  • Woensdag 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.30 uur
  • Donderdag gesloten
  • Vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur
  • Zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur