Tweede Kerstdag kun je traditiegetrouw weer lekker wandelen met de natuurgidsen van Brabants Landschap op Landgoed Tongelaar. Trek de laarzen maar aan; je blijft niet altijd op de gebaande paden!

Je vertrekt om 11 uur vanaf het binnenplein (verzamelen 10:45 uur). De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is ook geschikt voor kinderen. Honden mogen mee, mits aangelijnd. Na afloop is warme Chocomel en glühwein bij het vuur en mogen de kids marshmallows roosteren op een stokje.

Informatiepunt Brabants Landschap

Het kasteel is open voor bezoek en bezichtiging van 11:00 tot 16:00 uur. Brabants Landschap heeft in de toren een informatiepunt ingericht met achtergrondinformatie over das en ree, de belangrijkste bewoners van het landgoed. Hier staat een touchscreen met foto's, spelletjes en de cultuurhistorie van het kasteel, gepresenteerd door Stichting Myllesheem.

Wandelroutes voor kinderen

Geen zin om met de groep mee te wandelen? Vraag dan bij de bar naar ‘het Ganzenpad’, een korte wandelroute voor kleine kinderen langs de mooiste plekjes van Landgoed Tongelaar. De kikkerpoel, het reëenbosje, de dassenburcht, een vossenhol; je komt ze allemaal tegen.
Of download thuis de Vossenstreken-app. Een wandel-app vol toffe opdrachten en natuurweetjes. Vossenstreken is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar en is gratis te downloaden.

Ga lekker een frisse neus halen op tweede Kerstdag tijdens één van deze leuke wandelingen!

Adres: Tongelaar 12, autonavigatie Hoogedijk Mill. Parkeren op de grote parkeerplaats vóór de slagbomen, vanaf daar is het nog 8 minuten wandelen naar het kasteel. De Kerstwandeling is gratis en je hoeft niet te reserveren.

Het kasteel is tweede Kerstdag open van 11:00 tot 16:00 uur. (Eerste Kerstdag gesloten)

www.kasteeltongelaar.nl