Op zaterdagavond 28 december is het opnieuw tijd voor blues bij Café Royal aan de Kerkstraat 35 - 37 in Mill. Dit zoals elke laatste zaterdagavond van de maand van september tot en met april met een live bluesband.

Op zaterdag 28 december hoort en ziet men er vanaf 22.00 uur Mike & the Mellotones. Toegang is zoals gebruikelijk helemaal gratis.

Over de band

Mike & the Mellotones zijn terug en dat in de oorspronkelijke triosamenstelling. Dat dus in de oorspronkelijke bluesstijl. Sinds de oprichting van Mike & the Mellotones in 1993 hebben ze bands zien komen en zien gaan. Maar de Mellotones bleven bestaan.

In 1997 verliet drummer Guido Willemsen de band en werd vervangen door Rens Hardijzer. In 2003 verliet bassist en medeoprichter Jules van Brakel de band. De band werd een viermansband en legde het accent meer op rock.

Het bluesbloed kroop uiteindelijk waar het niet gaan kon en in de herfst van 2009 besloot de band weer een blues-trio te worden. De oorspronkelijke boeker van weleer, Paul Jansen, werd weer aangetrokken en Mike & the Mellotones begaven zich weer op de bluespodia.

In 2011 kondigde bassist Mike Sedee echter zijn vertrek aan. Vanuit een streven om zo veel mogelijk ‘back to the roots’ te gaan, was de keuze voor zijn vervanging niet moeilijk: niemand minder dan Jules van Brakel. Na acht jaar afwezigheid, waarin ook hij niet stil heeft gezeten en onder andere The Backbones oprichtte en speelde in MOCT, is hij terug op het Mellotones-nest. Mike & the Mellotones, 2.0, is sinds toen een feit!

Check voor meer informatie rond deze en alle andere (muzikale)activiteiten in en rond Café Royal de website en like de Facebookpagina. www.caferoyalmill.nl