Zondag 22 december jl. mocht de Millse kerk Popkoor Event en solo trompettisten Ad Goossens en Willem Hermans verwelkomen. Het kerkbestuur stelde de Willibrorduskerk voor deze gelegenheid open voor een uniek concert.

Onder de bezielende leiding van Trees Rutten werd door koor en muzikanten een schitterend repertoire ten gehore gebracht en in een bomvolle kerk verzorgden koor en trompettisten een middag vullend programma.

Al bij de eerste trompetklanken van Bolero, waar het concert mee werd geopend, terwijl het koor in lange rijen van achteruit de kerk het podium van het altaar betrad, kreeg menigeen kippenvel en werd al hier en daar een traantje weggepinkt.

De toon was hiermee gezet. Mensen werden geraakt door de prachtige trompetklanken en de werkelijk fantastische meerstemmige zang.

Het 100-koppige koor bracht een sfeervol kerstconcert, waarbij het aloude kerstverhaal werd verteld en Jozef en Maria met het kerstkindje, de Drie Koningen en schattige kerstengeltjes het kersttafereel helemaal compleet maakten. Zangeres Debbie nam samen met de trompettisten de solopartijen van het Avé Maria voor haar rekening.

Een eigentijds repertoire, met nummers zoals ‘Shallow’ van Lady Gaga, ‘We stand together’ van Paul Mc Cartney en ‘Perfect’ van Ed Sheeran, afgewisseld met bekende kerstliedjes werd door het koor prachtig meerstemmig gebracht.

De solopartijen van bekende trompetnummers zoals Bolero, Il Silencio en Conquest of Paradise werden door Ad en Willem op trompet tweestemming ten gehore gebracht en klonken door de geweldige akoestiek van de kerk erg mooi.

Het publiek, maar zeker ook het koor en de trompettisten hebben genoten van een geweldige muzikale middag. We kunnen terugkijken op een optreden dat voor herhaling vatbaar is.