Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag van 13.30u tot 14.30u de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met je computer, laptop, tablet, mobiel etc. Die vragen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

Wat is OneDrive?

Steeds vaker hoor je mensen praten over bestanden die zijn opgeslagen in “de cloud”. Maar hoe gaat dat eigenlijk? OneDrive is de gratis online opslagdienst van Microsoft (de Google-variant is Google Drive). Wat kun je allemaal met deze zogenaamde clouddienst?
Met OneDrive kan iedereen bestanden op internet (in de cloud) opslaan, bewerken en delen, om ze op verschillende apparaten te gebruiken, dus pc, laptop, tablet en mobieltje. Daarvoor stelt Microsoft ruimte beschikbaar: 5 GB gratis. Als je bijbetaalt kun je eventueel deze ruimte uitbreiden. De opslagdienst kan met allerlei bestanden overweg, zoals tekstdocumenten, rekenbladen, muziek en foto’s. De dienst is ook te gebruiken als back-upmiddel. De online-versie van OneDrive geeft ook toegang tot gratis versies van Word, Excel en PowerPoint. Dit zijn uitgeklede versies van de betaalde pakketten, maar de doorsnee gebruiker kan prima uit de voeten met de online-mogelijkheden.
Wat heb je nodig? Een Microsoft-account en internettoegang.

Wil je meer weten over OneDrive of Google Drive? De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag van 13:30 tot 14:30 aanwezig. Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader).
Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen je problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.

Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!