V.l.n.r. Antoine, Harold en Erwin.

Deze zondag vertrekken er vanaf Breda weer 350 knotsgekke barrels die minimaal 20 jaar oud zijn naar het Zuiden. Het is weer het begin van de allergekste, grensverleggende, meest fantastische winter Barrel tour door Europa.

En ook deze editie doet Team ASSH Sint Hubert met de deelnemers Erwin van de Burgt, Harold van Elst en Antoine van Loon mee in hun 24 jarige oude Barrel, een BMW 525i Touring. Ook doet er dit jaar nog een auto uit onze gemeente mee. Ook een BMW 525 Touring van Pieter Bens die samen met zijn zoon Geert voor de eerste keer meedoen. Samen zullen we de bergen en sneeuw verslaan.

Gezamenlijk starten wij op 19 januari vanaf het Rat Verlegh NAC stadion in Breda vanwaar wij vertrekken naar onze eerste bestemming: Friedrichshafen in het Zuiden van Duitsland.

Dag 2 vertrekken we 's ochtends op tijd naar onze volgende bestemming: Innsbruck in Oostenrijk, onze eindbestemming voor die dag.

Ook dag 3 vertrekken we in de ochtend vanuit Innsbruck en verlaten we Oostenrijk om door de Dolomieten naar de bestemming voor de derde dag Peschiera del Garda in Italië

Ondertussen hebben we waarschijnlijk al behoorlijk wat besneeuwde paden gehad want The Barrel Challenge gaat niet over de snelwegen, maar zoekt de mooiste binnenwegen.

Dag 4 blijven we in Italië en vertrekken wij vanaf Peschiera del Garda om onze weg te vervolgen naar onze eindbestemming van de dag Pozza di Fassa - Italië.

Op dag 5 verlaten we Italië om onze dag te eindigen in Kranjska Gora - Slovenië.

Dag 6 doen we letterlijk een rondje Slovenië. Het gebied van Kranjska Gora is zo verschrikkelijk mooi dat wij een route hebben uitgestippeld die ons terugbrengt waar wij gestart zijn.

Aan een geweldige week komt langzaamaan toch helaas een einde. Vanuit Kranjska Gora vertrekken we naar het mooie Garmisch-Partenkirchen in Duitsland waar het welbekende, beroemde en beruchte eindfeest van The Barrel Challenge Winteredition 2020 gaat plaatsvinden. Dan is de week weer voorbij en rest ons de laatste etappe van ruim 700 km nog naar Mill & Sint Hubert.

De Barrel Challenge is de allergekste, grensverleggende, meest fantastische winter Barrel tour door Europa. Zeven dan lang raggen door Europa en daarbuiten in een oude barrel.

Over steile hellingen en bergpaden, door barre kou en sneeuwlandschappen. Genieten van mooie uitzichten en in de avond gezellig opwarmen bij een knapperend haardvuur, even bijkomen en uitrusten voor de volgende dag.

We weten de eindbestemming, maar niet de routes er naar toe. Elke avond rond 22.00 uur krijgen we het routeboek voor de volgende dag. Onderweg moeten we opdrachten uitvoeren en gegarandeerd dat er wegen bij zitten waar je elkaar moet helpen om er doorheen te komen. Een schep bij de hand hebben is noodzaak. Uiteraard gaan de sneeuwkettingen en spikebanden ook mee.

Wat begon als een geintje op een verjaardagsfeest twee jaar geleden is vorig jaar werkelijkheid geworden en smaakte naar meer. Samen hebben we er naar toe geleefd en hebben er ontzettend veel zin in om deze uitdaging aan te gaan. Afgelopen jaar hebben we via Facebook dagelijks een verslag en video geplaatst. Daar hebben we veel positieve reacties op gekregen en zullen we dit jaar zeker weer doen. Via onze dashcam maken we dagelijks filmpjes en delen we via Facebook en Polarsteps zodat iedereen ons kan volgen. Team ASSH Sint Hubert is klaar voor de ultieme uitdaging. De auto is perfect geprepareerd door Autoservice Sint Hubert, de hotelovernachtingen zijn geboekt. De kachel werkt, dus knallen maar!