Van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari waren de Nationale Voorleesdagen 2020, bedoeld om het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren.

Dit jaar stond in het teken van prentenboek ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horáček, waarin moppereend van mopperig naar extreem chagrijnig gaat en ook andere dieren aansteekt met haar donderwolk. Hoe zou dat aflopen?

Ook in de bibliotheek van Mill werd hier aandacht aan besteed met een heus Voorleesfeest. Want wat was het gezellig om, samen met de peutergroepen van Jacqueline Meijer en Ansjerie van Duren, te luisteren naar activiteitenvrijwilligers Bep en Hennie. Zij brachten het verhaal van Moppereend tot leven met handpoppen en liedjes en lieten de kinderen enthousiast meezingen, mopperen en stampen. En om het feestelijk af te sluiten was er ook nog een traktatie! Niet alleen de kinderen hadden een topdag, ook Bep en Hennie beleven altijd weer ontzettend veel plezier aan het interactieve voorlezen. Kom je de volgende keer ook naar ons gratis Voorleesfeest?

En wist je dat voor kinderen tot 18 jaar het lidmaatschap van de bibliotheek gratis is? Dan kan het voorleesfeest thuis worden voortgezet. Want voorlezen maakt je leven leuker!