Na een zeer succesvolle start (2019) gaat het Jeugd Hobby Centrum in de gemeente Mill nu definitief verder. Het aantal inschrijvingen overtreft elke inschatting. Alle bijeenkomsten zitten vol.

De vijftig kinderen zijn afkomstig van de 5 basisscholen van de gemeenten, op zich al uniek te noemen. Een team van 15 deskundige vrijwilligers staat klaar om kinderen waar nodig is te begeleiden.

Elke bijeenkomst, van 2 uur, worden er 5 hobby s aangeboden. Na uitleg gaan de kinderen zelf aan de slag. De hobby’s zijn: timmeren/houtbewerking - schilderen/ tekenen - boetseren/keramiek - creatief/knutselen. De materialen krijgen de kinderen gratis van het hobbycentrum. Natuurlijk kunnen ze het werkstuk af is bij de volgende bijeenkomst een ander hobby kiezen.

Het Jeugd Hobby Centrum stelt zich als doel om de creatieve ontwikkeling, vaardigheden van zowel jongens als meisjes van 6 tot 12 jaar, te bevorderen met behulp van een uitgebreid assortiment materialen en technieken. Achtergrond: de jeugd leren zinvol gebruik te maken van hun vrije tijd door kennis te maken met verschillende creatieve mogelijkheden. Deze zelf aan te leren en toe te passen, waardoor eigen creativiteit tot ontplooiing komt. Creatieve hobby's helpen jongeren zichzelf te uiten op hun manier, wat veel voldoening kan geven. Jammer genoeg bestaan er nog maar zeer weinig plaatsen waar creatieve hobby’s door jeugdigen uitgeoefend kunnen worden. De bijeenkomsten zijn op de dinsdagmiddag: 18 februari, 17 maart, 14 april en 12 mei. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers om die middag mee te helpen. Aanmelden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of even bellen Ans Kremers 06.51262250. Voor meer informatie: www.jeugdhobbycentrum.nl - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..