Op deze speciale zaterdag, schrikkeldag 29 februari, is het in Café Royal aan de Kerkstraat in Mill weer tijd voor blues. Motel Kingz is er dan vanaf 22.00 uur te horen en zien. Toegang is zoals gebruikelijk op deze blues-avonden helemaal gratis.

Motel Kingz, Back on track!

Na een onderbreking van een paar jaar zijn ze weer terug, Motel Kingz, de Nederlandse bluesband met hun inspirerende en spannende mix van West Coast blues, Swing en Chicago blues. Voorzien van een vleugje country en soul, en altijd geserveerd op onverwachte en onnavolgbare wijze.

Vanuit het hart van Nederland, Leerdam, traden zij in 2006 aan in de Nederlandse blues scene. Jong en leergierig, en geïnspireerd door artiesten als James Harman, The Fabulous Thunderbirds, Junior Watson en Red Devils, legden zij zich toe op het op eigenwijze interpreteren van bekende en meer obscure bluesklassiekers. Altijd met respect voor de oude meesters en met gevoel voor traditie, maar zonder te vervallen in afgezaagde aftreksels van the originele nummers.

En nu zijn ze er weer. Nog altijd fris, onvoorspelbaar en entertaining. Gebleven zijn ook de dampende shows, in interactie met elkaar en het publiek, altijd weer uitmondend in een kokend hoogtepunt!! Maar nu aangevuld met jarenlange ervaring op nationale podia en optredens met grootheden als Richard van Bergen, Marc Tee en Big Pete.

Waar in 2006 nog het predicaat ‘jonge honden’ van kracht was, kunnen we nu met recht de uitspraak doen ‘aged like good whiskey’! Hun presentatie kent nog meer diepere lagen, hun interpretatie van de klassiekers doet nog meer recht aan de essentie van blues en tegelijkertijd staat eigenzinnigheid nog altijd voorop. Er zijn immers al genoeg die gevangen zitten in opgelegde bluesformats. Zo niet bij de Motel Kingz.

Meer

Like voor meer informatie rond deze en andere muziekavonden en om op de hoogte te blijven de Facebookpagina van Café Royal of zie regelmatig www.caferoyalmill.nl.