Op dinsdag 11 februari verwelkomde de KBO van Mill Cees en Anneke Prinsen uit Hilvarenbeek voor een middag ‘Kunst of aardige Kitsch’.

Ruim vóór de aanvangstijd druppelden de belangstellenden (leden, maar ook niet leden) al binnen en hadden voorwerpen van allerlei aard meegenomen. Schilderijen, groot en klein, kettinkjes, aardewerk, porselein en andere erfstukken. Allemaal voorwerpen waar men iets meer over wilden weten. Men wilde natuurlijk ook weten of het überhaupt iets waard was!

Anneke Prinsen begon te vertellen, dat er een onderscheid was tussen taxatiewaarde en emotionele waarde. Een schilderijtje wat jarenlang thuis op het kastje heeft gestaan bleek bij goed bekijken een plaatje te zijn.

Het heeft dan voornamelijk emotionele waarde, omdat het aan vroeger doet denken, maar het heeft een ‘niet noemenswaardige’ geldelijke of taxatiewaarde.

Cees Prinsen, die heden ten dage nog taxeert voor de verzekering, heeft zich vanaf zijn jeugd geïnteresseerd in oude gebruiksvoorwerpen en wist met leuke anekdotes erg veel te vertellen over de aard en geschiedenis van heel veel voorwerpen en of zij wel of niet van waarde zijn.

Beiden waren verbaasd zoveel mooie en leuke voorwerpen aan te treffen op deze middag in Mill.

Iedereen luisterde aandachtig naar de verhalen en in de pauze, maar ook daarna, kwamen Anneke en Cees langs de tafeltjes om te kijken naar alles wat men meegenomen had om mogelijk wat mee daarover te vertellen. Er was een gezellig sfeertje, waarbij iedereen ook belangstelling had voor elkaars meegebrachte spulletjes.

De middag was eigenlijk te kort, maar de voorzitter beloofde dat deze middag zeker een vervolg zou krijgen.

Anneke en Cees Prinsen hebben aangegeven dan ook weer aanwezig te willen zijn, maar dat zij zich dan alleen gaan bezighouden met datgene wat de belangstellenden meebrengen.

Al met al een zeer geslaagde middag waar Hen Daams van de Lokale Omroep Mill ook nog een uitzending van gemaakt heeft. Deze is terug te zien in de rubriek Video op inmill.nl en uitzending gemist via www.lokaleomroepmill.nl.