On Stage organiseerde vorige week de Junior Netwerktraining op het Merletcollege in Mill ter voorbereiding op het Beroepenfeest en de Doe Dag van On Stage.

Alle ruim 800 vmbo-leerlingen van het Merletcollege, Metameer en het Elzendaalcollege die deelnemen aan On Stage én hun mentoren krijgen deze training. Met als doel de leerlingen voor te bereiden op de netwerkactiviteiten van het Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage op 12 maart, en ze tegelijkertijd ook middelen aan te reiken om netwerken in te zetten in hun dagelijks leven.

De trainer van Abor Producties begon met workshops in de klassen. Ze vertelde over het begrip netwerken en de do’s & dont’s daarbij. De leerlingen kregen tips over hoe ze zichzelf het beste kunnen presenteren. Zo werd er bijvoorbeeld geoefend met diverse manieren van handen geven en jezelf voorstellen. Er werd gesproken over hoe je zorgvuldig omgaat met een netwerk, hoe je in gesprek kunt komen met mensen die al in gesprek zijn en hoe je een gesprek afrondt. Hiermee krijgen leerlingen tips en tools mee waarmee ze zich goed staande kunnen houden wanneer zij op 12 maart al die 250 beroepsbeoefenaren uit de regio ontmoeten bij het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage. Daar maken ze afspraken voor werkbezoeken op de Doe Dag van On Stage op 26 maart.

Oproep: We zijn nog op zoek naar meer beroepsbeoefenaars die leerlingen over hun vak willen vertellen. Onder andere kappers, schoonheidsspecialisten, winkelmedewerkers, een architect, fysiotherapeut en ambulancemedewerker worden nog gezocht. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u terecht op www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl.

Contactgegevens projectleider:
Sandra Reuvers
T 06-517 23 053
M Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.