Het bestuur hecht eraan het risico voor besmetting, met name door het Coronavirus, zo beperkt mogelijk te houden. Het Seniorenhobbycentrum adviseert vooral de richtlijnen van het RIVM te volgen.

Bij klachten thuisblijven; wegwerpzakdoekjes gebruiken; bij onverwachts niezen en hoesten dat in de binnenkant van je elleboog te doen; geen handen schudden; was je handen regelmatig. Bezoek geen drukke bijeenkomsten.

De teamleiders van het Seniorenhobbycentrum en het Jeugdhobbycentrum overleggen regelmatig met het bestuur of een bijeenkomst door zal kunnen gaan. Wat betekent dit voor de komende dagen? Hobbybijeenkomsten gaan door, alleen doen wij het indringend verzoek aan ieder bij verkoudheid, griep en dergelijke klachten thuis te blijven.

Op dinsdag 17 maart gaat het Jeugdhobbycentrum niet door. De opeenhoping van personen en mogelijke risico’s bij vrijwilligers en kinderen, lijkt ons niet verantwoord. Deze middag zal t.z.t. worden ingehaald. Voor grotere bijeenkomsten zoals NLdoet, zaterdag 14 maart, worden maatregelen getroffen. De uitgifte van vogelhuisjes zal gedoseerd plaats vinden.

Vrijdag 20 maart Instructie training avond Dementie gaat ook niet door. Daardoor wordt o.a. groepsvorming vermeden. Bestuur v.h. Senioren Hobby Centrum zal de ontwikkelingen nauwgezet blijven volgen, niet uitgesloten is dat per dag-uur aangepaste maatregelen genomen worden.