De jubileumeditie van Alpe d’HuZes is verplaatst naar 2021. Het nieuws dat Alpe d’HuZes dit jaar vanwege de coronacrisis niet doorgaat, kwam ook voor de organisatie van BIG Challenge niet meer als een verrassing. BIG Challenge, farmers against cancer, behoort al jarenlang tot de grootste teams bij Alpe d’HuZes.

In onze gemeente waren dit jaar een groot aantal enthousiaste deelnemers: Pieter Egelmeers, Angelique van Loon, Jolande van de Wiel, Marloes van Berlicum en Heleen van de Wiel waren druk met trainen en sponsoracties om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker.

„De stuurgroep heeft samen met de vaste vrijwilligers alles in gang gezet om de huidige editie door te zetten naar 2021. We blijven met elkaar in contact en gaan voor ons doel om zoveel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen kanker”, zegt Antoine van Loon die al jarenlang vaste vrijwilliger en deelnemer van BIG Challenge is.

Ruim 10 miljoen euro

Dit jaar heeft BIG Challenge het grootste aantal deelnemers in haar historie. In totaal hebben 333 deelnemers zich aangemeld voor de Alpe d’HuZes of Alpe d’HuZus. Samen hebben zij al € 864.101 ingezameld. Hiermee passeert het totale sponsorbedrag dat BIG Challenge heeft bijgedragen de 10 miljoen euro. De afgelopen 11 edities hebben in totaal al ruim 1.700 mensen met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes deelgenomen. BIG Challenge is al jaren de op twee na belangrijkste fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding.

Acties lopen door

„Als mensen uit de agri & foodsector zijn de deelnemers ook realistisch en gewend om met tegenslagen om te gaan. Opgeven is geen optie dus we gaan volgend jaar aan de bak”, zegt Pieter Egelmeers. Ook de recreatietak van zijn bedrijf ’t Wisbroek, heeft te maken met annuleringen en verschuivingen van boekingen. „Nu hebben we meer tijd om sponsorgeld in te zamelen en te trainen en hopen dat het normale leven weer zo snel mogelijk opgepakt kan worden”, aldus Pieter. Binnen Alpe d’HuZes is afgesproken dat alle actiepagina’s en ontvangen bedragen voor volgend jaar blijven staan.

Gooise vrouwen bingo

Ook de Gooise vrouwen bingo die Heleen, Jolande en Marloes, organiseerden kon niet doorgaan. „We gaan deze ludieke avond nog zeker houden en geven die zo snel mogelijk door aan diegenen die zich al opgegeven hadden”, zegt Jolande. Mensen die hier meer over willen weten kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Angelique van Loon, die nu als verpleegkundige druk aan het werk is in het Maasziekenhuis doet volgend jaar ook zeker mee. „Er zijn nu belangrijkere zaken als BIG Challenge. We hopen dat zoveel mogelijk mensen deze periode goed doorkomen en dan kunnen wij volgend jaar gaan knallen met onze acties waar hopelijk iedereen aan mee gaat doen.”