Foto: Cockie Kremers

Nancy van Gemert uit Mill is sinds 2 jaar actief als Job-Makelaar. Zij brengt als uitzend- werving- en selectiebureau vraag een aanbod bij elkaar. Dit doet zij voor de meest uiteenlopende bedrijven in diverse sectoren in een straal van zo’n 15 kilometer rond Mill.

Vorig jaar organiseerde ze een JobMarkt in Cultureel Centrum Myllesweerd. Gezien het succes van die banenmarkt, er waren die dag bijna 70 sollicitatiegesprekken, moest er een vervolg komen. Maar de maatregelen rond het Coronavirus maakt een JobMarkt als vorig jaar onmogelijk.

JobDrive

“Daarom bedachten we een JobDrive,” vertelt Nancy van Gemert. “We zetten marktkramen hier op het trottoir aan de Houtzagerijstraat, daar achter staan de bedrijven en sollicitanten komen op een afgesproken moment met de auto, scooter of fiets langs om op veilige afstand een sollicitatiegesprek te voeren.” Op dit moment worden er veel sollicitatiegesprekken telefonisch, via beeldbellen of op een andere manier op afstand afgewerkt, maar Nancy merkt dat face to face toch beter werkt. “Dat kan op deze manier, veilig, met anderhalve meter afstand en met in achtneming van alle regels van het RIVM. Tijdens de JobDrive op vrijdagmiddag 29 mei zal ook de Houtzagerijstraat worden afgesloten, overigens niet voor bestemmingsverkeer en is er toezicht door Mill alert buurtpreventie.”

Meer

Op zoek naar een (nieuwe) baan? Of bent u als ondernemer op zoek naar (extra) medewerkers? Informeer dan bij de Job-Makelaar naar de mogelijkheden om deel te nemen aan de JobDrive of een van de andere mogelijkheden die zij bieden. www.job-makelaar.nl

TV-item

Bekijk via de Lokale Omroep Mill, Omroep Land van Cuijk of de rubriek Video op inmill.nl een interview wat Nancy had met Corné Kremers over deze JobDrive.