Ine Voss (1960) beeldend kunstenaar uit Mill, zal gedurende 3 maanden haar werk exposeren bij Eeterij D’n Oven in Zeeland.

Er zullen een aantal nieuwe werken van Ine te bezichtigen zijn. Behalve portretten van mensen zijn er nu ook dieren bijgekomen en dan met name konijnen die een bijzondere plek innemen in haar werk.

Ine Voss: “Konijnen zijn altijd al in mijn leven geweest. Door hun zachtheid. Maar bij zachtheid en kwetsbaarheid denk ik tegelijkertijd ook aan kracht. Door je kwetsbaarheid te tonen sta je ook in je kracht. Iemand of iets kan beschadigd zijn en daardoor juist iets unieks hebben of laten zien. Wabi Sabi: de schoonheid van de imperfectie. Wat me boeit is de wisselwerking tussen kwetsbaarheid en kracht. Ieder mens, kind of de natuur heeft beide krachten in zich, net als yin en yang. Het een kan niet zonder het ander. Ze vullen elkaar aan en versterken elkaar. Door mijn opleiding in de Chinese filosofie Feng Shui ben ik geïnspireerd geraakt in het gebruik van contrasten tussen donker en licht oftewel Claire obscure. In een schilderij is deze tegenstelling van groot belang voor het juiste spanningsveld.

Ine heeft de opleiding Schilderen op de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk gevolgd en in 2019 afgerond. Echter, groeien is voor haar een proces dat nooit ophoudt. Wabi Sabi, de schoonheid van het imperfectionisme, is nu voor haar de uitdaging om toe te passen in haar werk. Grote of kleine portretten maar ook vrij werk zijn haar passie. Voor meer informatie zie: www.inevoss.nl.

De expositie loopt tot 18 september 2020. Eeterij d’n Oven, Verbindingsweg 1, Zeeland.

Voor meer informatie en openingstijden zie www.eeterijdnoven.nl.