Vanaf dit weekeinde, 4 en 5 juli zijn de kerken van Parochie De Goede Herder weer geopend voor H. Missen.

De beperkingen vanwege het coronavirus zijn wat versoepeld, maar nog lang niet opgeheven! Er zijn nog steeds voorschriften en regels van toepassing. Zo is de 1,50 m onderlinge afstand nog steeds van toepassing. Dat betekent, dat er in elke kerk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Daarom is reserveren vooraf noodzakelijk. In Mill kan dit gebeuren bij de administratie van dinsdag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur tel 0485-451282 (of: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), in Langeboom bij Riny Kuppen-de Klein 0486-431700 (of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) in St. Hubert bij Wilma van Bakel 0485-454050 (of: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en in Wilbertoord bij Ans Janssen 0485-478735 (of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

In Haps is er in het komende weekend nog geen dienst. Voor Langenboom, St. Hubert en Wilbertoord geldt, dat men zich kan opgeven tot zaterdagmorgen 10.00 uur. Bij het aanmelden worden uw naam en telefoonnummer genoteerd. De lijsten moeten enkele weken bewaard blijven, zodat bij een eventuele besmetting nagegaan kan worden met wie er contact is geweest.

Voor de mis wordt gecontroleerd of de opgegeven personen inderdaad aanwezig zijn in de kerk. Ook wordt dan gevraagd of de kerkbezoeker zich gezond voelt. Bij de ingang moeten de handen worden gedesinfecteerd. Daarvoor zijn materialen aanwezig. In de kerk zijn stickers op de banken geplakt waar men mag gaan zitten. Echtparen en gezinsleden mogen bij elkaar zitten. De looproute is aangegeven en de 1,50 m blijft van kracht. Ook bij het communiceren! Ook bij het verlaten van de kerk is een looproute aangeven.

Tijdens de dienst zal de priester, waar nodig, aanwijzingen geven.

Het bestuur hoopt, dat iedereen zich aan de (noodzakelijke) voorschriften houdt! Het is in ieders belang zo kunnen we goede herders zijn en blijven voor elkaar.