Vanwege het COVID-19 virus is D’n Inloop met ingang van juli 2020 op donderdagmiddagen geöpend in Zaal Rogge C; de Computerinloop gaat tot nader order niet door. Volg hierover ook de berichtgeving van Langenboom Zorg Centraal.

Zeven basis-toptips over WhatsApp:

  1. Zoeken in berichten. - U weet dat u met iemand berichtjes ergens over hebt uitgewisseld, maar hoe zat iets nu ook alweer precies? Met de zoekfunctie in WhatsApp hebt u het gesprek zo weer boven water. Tik op de loep en vul een of meerdere kernwoorden in.
  2. Een bericht ongelezen maken. - U hebt een bericht geopend en gelezen, maar nog niet gereageerd. Markeer het bericht als 'ongelezen' om niet te vergeten dat u nog wil antwoorden. Houd een Chat-contact wat langer ingedrukt, Tik op de 3-puntjes (rechtsboven) en kies Markeren als ongelezen.
  3. Een bericht doorsturen. - Stuur een bericht van uzelf of van een ander door naar iemand anders. Vraag wel eerst af of de ander doorsturen op prijs stelt. Houd een Chat-bericht wat langer ingedrukt en kies voor het doorstuur-icoontje.
  4. Een geluidsopname versturen. – Kies een Chat-contact en tik op het microfoon-icoontje en volg de aanwijzingen.
  5. Een verzendlijst gebruiken. - Stuur snel éénzelfde bericht naar meerdere personen tegelijk via een verzendlijst. Tik op de 3-puntjes (rechtsboven) en kies Nieuwe verzendlijst. Selecteer de gewenste contacten, tik daarna op de grote “vink”, typ het bericht en verzend.
  6. Bellen met WhatsApp. - Pleeg een telefoontje via WhatsApp. AIs de smartphone verbonden is met het internet via wifi, betaalt u niet via uw belbundel voor het gesprek. Kies een Chat-contact en tik op het telefoon-icoontje. (de kwaliteit is niet altijd even goed).
  7. Video-bellen met WhatsApp. - Pleeg een video-telefoontje via WhatsApp. AIs de smartphone verbonden is met het internet via wifi, betaalt u niet via uw belbundel voor het gesprek. Kies een Chat-contact en tik op het camera-icoontje. (de kwaliteit is niet altijd even goed).

Ga naar het artikel 'WhatsApp op de computer gebruiken'.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag ComputerInloop niet door. Afstand houden en alles voortdurend desinfecteren zal problemen geven. Wél bieden we de mogelijkheid om te bellen en eventueel met Whatsapp Video oplossingen toe te lichten. Dit bellen kan dan op de donderdagen tussen 13.30 en 14.30 u: Frans Muller 06-51268797 of Koos Sommers 06 29130582.