Vanwege het COVID-19 virus is D’n Inloop met ingang van juli 2020 op donderdagmiddagen geöpend in Zaal Rogge C; de Computerinloop gaat tot nader niet door. Volg hierover ook de berichtgeving van Langenboom Zorg Centraal.

We konden het voorspellen; na in een vorig berichtje lezers te hebben gewezen hoe je het wachtwoorden vragen na het opstarten uit de slaap- of sluimerstand uit kunt zetten kwam prompt de vraag of je dat wachtwoord vragen bij het opstarten na afsluiten ook uit kunt zetten. Dat kan. Je doet dat als volgt:

Tik op de Windows toets en typ het woord “uitvoeren” (zonder aanhalingstekens). In het volgende scherm zie je ‘Uitvoeren App’ gekleurd. Klik daar op (of tik op ‘Enter’). Nu verschijnt een klein schermpje. De aanwijzer knippert in een blank veld. Typ nu de lettercombinatie “netplwiz” (zonder aanhalingstekens) en klik op ‘OK’ (of ‘Enter’).
Daarmee opent weer een nieuw schermpje. Daarin staat je gebruikersnaam uitgelicht (meestal blauw) met daarachter, onder het kopje ‘Groep’ de aantekening ‘Administrators: Gebruikers’.
Boven die regel staat de zin: ‘Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken.’ Voor die regel staat een vierkantje met een vinkje. Haal dat vinkje weg door er een keer op te klikken. (Pas op! Niet dubbelklikken want met de tweede klik staat het vinkje er weer!)
Klik op ‘OK’ (of tik op ‘Enter’)
Sluit de computer of laptop nu af en start opnieuw. Je zult merken dat het opstarten gebeurt zonder dat een wachtwoord gevraagd wordt.
Een enkele keer zal het invullen nog nodig zijn, vooral na een grote update wil dat nog wel eens voorkomen.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop niet door. Afstand houden en alles voortdurend desinfecteren zal problemen geven. Wel bieden we de mogelijkheid om te bellen en eventueel met Whatsapp Video oplossingen toe te lichten. Dit bellen kan dan op de donderdagen tussen 13.30 en 14.30 u: Frans Muller 06-51268797 of Koos Sommers 06 29130582.