De Valkhoeve aan de Valkweg in Mill ligt in het natuurgedeelte van natuur- en recreatiegebied de Kuilen.

Samen met hun biologische boerderij met o.a. varkens en Black Angus koeien zijn zij direct verbonden met het wandel- en fietspad rondom de Kuilen. “Daarmee is de Valkhoeve de ideale plek om te starten of om deze als rustplek te gebruiken tijdens een wandel- of fietstocht,” vertelt Carolien Geurts van Kessel. “Maar de hele omgeving is prachtig om te ontdekken. De Valkhoeve is een brasserie waar men kan lunchen en wat kan drinken. Overnachten kan ook, want we hebben ook een Bed & Breakfast.”

Daarnaast exploiteren zij speeltuin d’n Uilweg tegenover de Valkhoeve. “Dit is een speeltuin waar je in één oogopslag de kinderen kunt zien. Deze speeltuin is niet super groot, maar heeft voor kinderen tot een jaar of twaalf alle voorziening om lekker te spelen. Normaal gesproken ontvangen we hier ook veel schoolklassen, maar dat ligt door het coronavirus nu stil.” Maar voor families is het bezoeken van de speeltuin geen probleem. “De kiosk hebben we nu wel gesloten in de speeltuin, omdat daar afstand houden lastig was. Overigens mag iedereen hier altijd al de eigen drank en lekkers meenemen. Maar als zij dat niet hebben, dan kunnen ze bij de Valkhoeve terecht.”

Brasserie de Valkhoeve en de speeltuin trekken in deze vakantietijd vooral mensen uit de directe omgeving. “De gasten die overnachten bij onze Bed & Breakfast komen uit heel Nederland. Andere jaren ook wel veel uit het buitenland. In juli zaten we helemaal vol, maar door het coronavirus werd bijna alles geannuleerd. Evengoed zaten we nu alsnog helemaal vol, maar dan vooral met last-minute boekingen. Vandaag bellen en morgen komen, dus.”

Veel van de huidige gasten die overnachten bij de Valkhoeve, hadden anders hun vakantie in het buitenland doorgebracht. “Het mooiste is dan dat zij nu hier de omgeving ontdekken en zeggen: hier komen we nog een keer terug. Ook waren er al mensen die hun ouders attendeerden op de mooie omgeving in het Land van Cuijk. Het is natuurlijk wel erg mooi dat zo heel Nederland wordt ontdekt en dat we als gemeente Mill en Sint Hubert en de rest van het Land van Cuijk niet vergeten worden.”

Ook Bezoekerscentrum de Kuilen is bij de Valkhoeve te vinden. De Kuilen is een nog steeds mooier wordend natuur- en recreatiegebied met haar bijzondere prehistorie en de vele fossielen die hier de afgelopen 50 jaar zijn gevonden. Naast de permanente tentoonstelling biedt het centrum als Toeristisch Informatie Punt ook alle informatie over de complete regio Land van Cuijk. Wanneer u met een groep de Valkhoeve bezoekt kunt u op reservering uitleg krijgen over het natuurgebied, de prehistorie en de fossielen die hier gevonden zijn. Ook kunt u onder leiding van een (IVN) gids het gebied bezoeken en zo alles over het ontstaan van dit gebied te weten komen.

Zie voor een overzicht van activiteiten en mogelijkheden en de menukaart ook www.devalkhoevemill.nl.