Foto: Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie

Helaas, de Raamvallei Duomarathon van zondag 27 september 2020 door Mill en omgeving gaat niet door.

“De afgelopen maanden hadden wij goede hoop dat het ging lukken om ons mooie evenement toch plaats te laten vinden,” vertelt Danielle Kremers. Zij is voorzitter van de organiserende werkgroep binnen Ontdek Mill. “We hebben de berichtgeving rondom corona gevolgd en iedere keer gekeken wat binnen de mogelijkheden zou passen. Vorige maand waren we zelfs zo positief dat we voor onszelf het licht op groen hadden gezet en voorzichtig begonnen met de voorbereidingen.”

Maar nu het aantal besmettingen is toegenomen ontstond er twijfel of het door laten gaan van de Duomarathon wel verstandig en haalbaar was. Naast de 500 deelnemers trekt dit evenement namelijk ook veel bezoekers naar de diverse rustposten. Danielle: “Kunnen we wel 1,5 meter afstand op de Smikkelplatskes echt garanderen? En als het lukt, behouden we dan de bourgondische sfeer waar onze Raamvallei Duomarathon om bekend staat? Kunnen we de veiligheid van onze deelnemers, bezoekers en vrijwilligers echt waarborgen? Als we heel eerlijk zijn, dan moeten we zeggen, nee dat kunnen we niet. En we willen ook geen enkel risico lopen als het om gezondheid gaat.”

Na goed overleg met alle betrokken partijen heeft men daarom met pijn in het hart het besluit genomen de Duomarathon van dit jaar te schrappen. “De 250 duo’s die hadden ingeschreven hebben we ondertussen geïnformeerd en iedereen krijgt het inschrijfgeld binnenkort automatisch teruggestort. Wij gaan er vanuit dat we op 26 september 2021 onze Duomarathon weer kunnen organiseren. Hierover zullen we iedereen weer tijdig informeren.”

Like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven en zie ook www.raamvalleiduomarathon.nl.