Woonmaatschappij Mooiland en welzijnsorganisatie Sociom organiseren in oktober “Samen Soepen” in de gemeente Mill en Sint Hubert.

“De week van de eenzaamheid hebben wij omgedoopt naar de week van de ontmoeting,” vertelt Hilly van Nispen. Zij is wijkconsulent in onze gemeente van Mooiland. “Want wat is er logischer om eenzaamheid tegen te gaan dan elkaar juist te gaan ontmoeten. Wij zochten samen met Sociom een leuke activiteit om dit te realiseren en zo zijn we bij het Samen Soepen terecht gekomen. Eigenlijk is het de bedoeling om samen ook de soep te maken en vervolgens samen op te eten. Maar in verband met corona hebben we wat aanpassingen moeten maken. Daarom wordt maar op 1 plek de soep daadwerkelijk gemaakt en op de andere locaties krijgen we er hulp bij van Mieke en Marco Verstegen.”

Iedereen die zin heeft, of men nu huurder is of niet is welkom bij deze activiteit. Hilly: “Als Mooiland zitten we niet alleen in huizen. Wij vinden het belangrijk dat mensen prettig wonen en een fijne leefomgeving hebben en dit soort initiatieven helpt daar ook bij.” Hilly is als wijkconsulent actief bij Mooiland en dat wil zeggen dat zij zich bezig houdt met de sociale kant van het wonen. “Ik doe ook huisbezoeken en taken als overlast, maar ook als mensen ideeën hebben om in hun buurt of straat iets te organiseren, dan kan men rechtstreeks contact met mij opnemen.” Dat kan via: 088 450 1410.

Data en locaties voor Samen Soepen

Samen Soepen is een leuke en smakelijke manier om samen ontmoetingen te creëren voor buurtbewoners, met voor iedereen een kom heerlijke soep of (voor jongeren in De Wissel) een broodje knak. Vanuit heel de gemeente Mill en Sint Hubert zijn er kartrekkers naar voren gekomen om dit mee te organiseren. Reserveer voor 1 oktober voor:

Dinsdag 6 oktober 12.00u. ’t Verzetje
De Wilg Wilbertoord, 0485-478797

Donderdag 8 oktober 16.00u. Zorg centraal Langenboom
De Wis Langenboom, 0486-431591

Donderdag 8 oktober 19.00u. Samen knakken en race
JC De Wissel Mill, vrije inloop.

Vrijdag 9 oktober 12.00 u. De ZorgSchakel
De Jachthoorn Sint Hubert, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijdag 9 oktober 12.00 u. De Huiskamer
De Wester Mill, 0485- 452557

Wij letten op elkaar

Omdat men alles volgens de geldende RIVM maatregelen gaat organiseren is het nodig om je vooraf aan te melden. Bij iedere locatie staan de gegevens hiervoor vermeld. Graag voor aanstaande donderdag 1 oktober aangeven of u aanschuift bij dit gezellige initiatief. Wij wensen namens Mooiland en Sociom iedereen nu alvast smakelijk eten en mooie ontmoetingen.