Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Timur Perlin en Rob Janssen en Wijnand Speelman starten op 18 december gezamenlijk vanuit Roermond om coronaproof en in estafettevorm hun wandeltocht af te leggen naar Zwolle.

Onder de noemer 'help de helpers' zamelt 3FM dit jaar geld in voor het Rode Kruis, dat hulpverleners ontlast en de verspreiding van corona tegengaat in binnen- en buitenland. Tijdens deze bijzondere editie kunnen luisteraars voor het eerst zelf geld ophalen door in hun eigen omgeving mee te lopen en zich per gelopen kilometer laten sponsoren via www.3fm.nl/loopmee. Uiteraard kunnen ze ook op een andere manier in actie komen of een plaat aanvragen voor de helpers.

Door gemeente Mill en Sint Hubert

3FM-dj's Frank van der Lende en Eva Koreman lopen op zaterdag 19 december de etappe van Boxmeer naar Mill en vervolgens lopen Rob Janssen en Wijnand Speelman van Mill naar Uden. Hoe laat dit precies zal zijn en welke lokale acties er gehouden zullen worden in onze gemeente is nog niet bekend, hierover leest u later uiteraard meer in De Neije Krant en op inmill.nl.

3FM Serious Request: The Lifeline

Dit jaar komt 3FM Serious Request: The Lifeline in actie voor het Rode Kruis om hulpverleners te ontlasten en verspreiding van corona tegen te gaan. De drie dj-teams helpen de helpers door te voet van Roermond naar Zwolle te trekken. Ze maken 24 uur per dag live radio en online content om zoveel mogelijk luisteraars in actie te laten komen. Dit alles met één doel: het inzamelen van geld voor het Rode Kruis. In de week van 18 t/m 24 december lopen de dj's samen een route van bijna 500 km in totaal. Nieuw dit jaar is dat mensen thuis een etappe kunnen meelopen en daarmee geld inzamelen voor het Rode Kruis. Aanmelden voor de sponsorloop kan via www.3fm.nl/loopmee.