Vanwege het COVID-19 virus is het op dit moment onduidelijk of D’n Inloop geopend is en zo ja, op welke tijd(en). Neem hierover contact op met de Langenboom Zorg Centraal of de Wis. De Computerinloop gaat tot nader bericht niet door.

Office 2010 is gestopt met ondersteuning. Wat nu?

Met ingang van 13 oktober 2020 is Microsoft gestopt met de ondersteuning van het pakket Office 2010. Dat betekent niet dat programma's die onderdeel uitmaken van het pakket na die datum helemaal niet meer gebruikt kunnen worden. Dat kan wel, maar het wordt afgeraden. Er verschijnen na 13 oktober namelijk geen veiligheidsupdates meer voor de programma's. Dat maakt ze kwetsbaar voor aanvallen. Het is dus beter om over te stappen.

Maar wat dan? Er zijn nogal wat mogelijkheden (niet in volgorde van belangrijkheid).

  1. Een nieuwe betaalde versie van Office. Office 2019 is de meest recente versie. Je kunt deze versie al aanschaffen voor ca. 15 euro. Die is dan geschikt voor één computer.
  2. Een abonnementsversie is bijvoorbeeld Microsoft 365 voor 69 euro per jaar. Hierbij je vele extra’s zoals 1 TB cloudopslag.
  3. Word Online is een uitgeklede gratis online-versie van het pakket. Alles werkt via internet en documenten worden opgeslagen op OneDrive. Je kunt er dan bij vanaf elke computer of tablet met internet. Je moet een bestaand Microsoft-account gebruiken of het aanmaken.
  4. Excel Online is een uitgeklede gratis online-versie van het pakket. Alles werkt via internet en documenten worden opgeslagen op OneDrive. Je kunt er dan bij vanaf elke computer of tablet met internet. Je moet een bestaand Microsoft-account gebruiken of het aanmaken.
  5. Google Drive is een gratis online verzameling programma's waarmee u kunt tekstverwerken en rekenen. Google Documenten en Google Spreadsheets zijn goede vervangers voor Microsoft Word en Excel. Het voordeel van Google Drive is dat je geen programma's hoeft te installeren; je hebt wel altijd een internetverbinding nodig. Google biedt ook een gratis mailprogramma: Gmail. Dit is overigens geen onderdeel van Google Drive.
  6. LibreOffice is een gratis te gebruiken softwarepakket dat vergelijkbaar is met Office van Microsoft. Het bevat Writer voor tekstdocumenten, wat vergelijkbaar is met Microsoft Word. Verder heeft het Calc voor werkbladen, dat is vergelijkbaar met Microsoft Excel. LibreOffice biedt geen vervangend mailprogramma.

Bekijk eens rustig op internet enkele voor- en nadelen.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop dus niet door. Héb je corona: beterschap. Heb je het niet: hou het gezond.