Beste inwoner van gemeente Mill en Sint Hubert, Sunvest en fam. Linders ontwikkelen in Sint Hubert tussen de IJzerbroekseweg en de Past. Jacobstraat een zonnepark. Sunvest en fam. Linders willen u via deze weg uitnodigen voor een digitale informatieavond. Op deze avond stellen we ons voor en geven we informatie over de plannen.

Over fam. Linders

Fam. Linders is in 1995 begonnen met het telen van bloemen en sierheesters. Vanaf 1999 is het bedrijf begonnen met de teelt van pioenrozen en is daarin steeds verder gespecialiseerd en verbeterd. In 2012 is het eenmansbedrijf veranderd in VOF Flowers for Youandi. Een pioen kun je maar één keer op dezelfde grond telen, op het perceel achter ’t huis kunnen dus geen pioenrozen meer geteeld worden. Dit is een van de reden dat een alternatief is gezocht voor dit perceel, Fam. Linders wil duurzamer worden, arbeid en gewasbescherming wordt steeds lastiger, daarom zijn plannen gemaakt om samen met Sunvest een zonnepark aan te leggen.

Over Sunvest

Sunvest is een 100% Nederlandse partij die van A-Z betrokken is bij de ontwikkeling van zonne-energie projecten. Sunvest is een dochterbedrijf van ProfiNRG en wordt ondersteund door Green Giraffe voor de ontwikkeling en financiering van haar projecten. Sunvest onderscheidt zich door het ontwerpen en realiseren van “Natuurlijke Zonneparken”. Dit zijn velden met zonnepanelen waar veel aandacht is voor flora en fauna en waarbij de omgeving op verschillende manieren kan meedoen met de ontwikkeling van het zonnepark.

Ontwerp zonnepark

Het toekomstige zonnepark zal gebouwd worden tussen de IJzerbroekseweg en de Past. Jacobstraat. Het zonnepark komt op een perceel van circa 16 hectare waarvan 2 delen van 5 hectare bebouwd zullen worden met zonnepanelen. Met een verwachte jaarproductie van ruim 14,000 MWh kan het park stroom leveren voor zo´n 4,000 huishoudens.

Agenda informatieavond

De afgelopen maanden is het plan verder uitgewerkt. We willen u graag kennis laten maken met het plan en te horen wat u belangrijk vindt. We organiseren hiervoor een webinar waarin het plan zal worden toegelicht. Daarbij is het mogelijk om via de chat vragen te stellen en ideeën aan te dragen.

Tijdens de informatieavond zullen de volgende onderwerpen besproken worden:

  • Landschap en ecologie
  • Techniek
  • Participatie en omgevingsfonds
  • Planning

Aanmelden voor de informatie sessie

We willen u graag persoonlijk ontmoeten om uw vragen te beantwoorden en uw ideeën voor het zonnepark te bespreken. Wij nodigen u hierbij uit om deel te nemen aan de digitale informatieavond op maandag 14 december vanaf 19.30 uur tot 20.30 uur.
Om de infoavond te volgen kunt u op 14 december een link ophalen via de website www.sunvest.nl of www.parkijzerbroek.nl.

Met vriendelijke groet,
Koen en Astrid Linders en Joël Nolten (Sunvest)