Het annuleren van de eerder geplande 8 exposities in oktober was voor Cultureel Hart Cuijk (CHC) een keuze die veel mensen spijtig vonden. Nu twee maanden later een nieuwe kans: ‘Bakens verzet’ in de Korte Molenstraat 1 te Cuijk, op 12, 13, 19 en 20 december van 12.00 tot 17.00 uur.

Met ’Bakens verzet’ biedt CHC u twee weekenden lang Coronaproof de gelegenheid om te kijken naar het grensverleggende werk van vijf kunstenaars, die allen ook internationaal hun werk tentoonstellen. Hun roots liggen in onze regio of net daarbuiten. Het aantal toegestane bezoekers dat in het winkelpand aanwezig kan zijn is vastgesteld op 30 personen.

Marjorie Slooff, Merel Holleboom, Peter Bergenhenegouwen (Sint Hubert), Ben Vollenberg en Xavier Albers nemen u mee in hun wereld. Zij spelen met ruimte, bewegende elementen, werken zowel figuratief als abstract, dit alles met een knipoog naar de menselijke maat. Veelzijdig werk van studie tekeningen landschapskunst, glaswerk, sculpturen zowel groot als kleiner werk, installaties, schilderijen en tekeningen.

Marjorie, Merel en Peter hebben elkaar ontmoet tijdens eerdere tentoonstellingen oa. Bij ‘Telpost’ in Millingen en ‘Artoll’ in Bedburg-Hau. Ben en Xavier kennen elkaar van de Kunstkring in St. Anthonis: Ben is glaskunstenaar en Xavier werkt met olieverf composities waar kleur en vorm samen komen in harmonische, geometrische vormen.

In deze donkere dagen van verstilling zeker de moeite om te kijken naar deze eigenzinnige, expressieve werken.