De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs roept allerlei vragen op bij ouders. Normaal gesproken opent het Elzendaalcollege graag haar deuren voor leerlingen en ouders/verzorgers van groep 7/8, maar door de huidige coronamaatregelen, vinden de informatieavonden en het open huis in januari en februari online plaats.

Informatieavonden

“Ouders kunnen zich via de website inschrijven voor onze informatieavonden”, vertelt Ellen van der Straaten, conrector havo/vwo onderbouw. “Via het programma Zoom geven we ouders in kleine groepen informatie over ons onderwijs. Ouders ontvangen na inschrijving via onze website een link waarmee zij de bijeenkomst online kunnen volgen.” Er is tevens gelegenheid om vragen te stellen aan de docenten. Ook kunnen ouders vragen stellen aan enkele leerlingen, ouders en mensen van het zorgteam. De informatieavond van Elzendaalcollege Gennep staat gepland op 14 januari, voor Elzendaalcollege Boxmeer op 18 en 19 januari. Meer informatie is te vinden op www.elzendaalcollege.nl.

Open huis

Gezien de huidige omstandigheden, kan het open huis niet in fysieke vorm plaatsvinden. “Dit vinden we natuurlijk ontzettend jammer. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een online open huis zodat we de leerlingen van groep 7 en 8 alsnog sfeer kunnen laten proeven.” Het online open huis van locatie Gennep vindt op 27 januari plaats, van locatie Boxmeer op 3 februari. “Via de basisscholen ontvangen de leerlingen meer informatie hierover”, voegt van der Straaten tot slot toe.