Op vrijdag 15 januari 2021 vond de online open avond van het Merletcollege in Mill plaats. Scholieren van groep 7 en 8 konden van 18.00 tot 21.00 uur via de website kennis maken met de school. Speciaal voor deze avond was er een digitaal monopolyspel ontwikkeld.

Het herkenbare lichtgroene monopolybord was online te vinden. In plaats van de straten in Groningen en Amsterdam was op dit speelveld achter elke ‘straat’ een ander onderdeel van de school te zien. Hier vond je vele video’s die het onderwijsaanbod uitlichtten. Je kreeg uitleg over een vak, medewerkers stelden zich voor en leerlingen waren aan het woord.

De medewerkers van het Merletcollege hebben veel tijd gestopt in het ontwikkelen van video’s ter invulling van het monopolyspel. Sommige docenten ontpopten zich zelfs tot ware acteurs en actrices. “In ons monopolyspel loop je niet het risico om in de gevangenis te komen” grapt docent Leonie van Zutven in één van de video’s.

Een online open avond was wel even wennen. “Normaal lopen hier honderden mensen op een avond binnen en nu zie ik alleen de bezoekersaantallen op mijn laptop oplopen” aldus Menno van Halem, adjunct-directeur Merletcollege Mill. Vorig jaar was de open avond druk bezocht, dus de stilte die vrijdagavond in het gebouw hing was ongewoon. Een klein groepje medewerkers was op locatie aanwezig om leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) telefonisch te woord te staan.

De school heeft veel positieve reacties in ontvangst mogen nemen over de online open avond. Toch hopen ze dat volgend jaar de online variant niet meer noodzakelijk is. Mocht je nu nog vragen hebben kijk dan op www.merletcollege.nl/opendagen/mill. Daar valt het monopolyspel nog eens te spelen en kun je vrijblijvend contact opnemen met de school.

De online open dag van het Merletcollege in Cuijk is op zaterdag 30 januari en in Grave is de online open dag op zaterdag 6 februari. Beiden van 10.00 tot 13.00 uur.