Zoals u wellicht bekend is, houdt Paardensportvereniging Hippos Langenboom jaarlijks een dressuurwedstrijd voor pony’s en paarden op hun clubterrein aan de Dennendijk in Langenboom. Door de corona-perikelen mocht de wedstrijd in 2020 helaas niet doorgaan. Maar gelukkig mogen zij, in goed overleg met de Gemeente en de Hippische Sportbond, op zaterdag, 26 juni en zondag, 27 juni a.s. een “meetmoment” organiseren.

Een “meetmoment” is géén wedstrijd. De individuele combinaties, de ruiters met hun pony of paard, mogen hun dressuurproeven op het clubterrein rijden en zullen beoordeeld worden door een jury. Er is echter géén uitslag of prijsuitreiking. Het meetmoment is het laatste selectie moment voor de afvaardiging naar de Brabantse Kampioenschappen, welke later in het jaar, elders in Brabant, verreden zullen worden. Voor de ruiters dus best een belangrijk moment.

Helaas mag er geen publiek bij het meetmoment aanwezig zijn. Alleen de ruiters, de begeleiders van de ruiters, de pony’s en de paarden én de leden van PSV Hippos Langenboom mogen op het clubterrein aanwezig zijn.

Ook dit jaar zal er weer gebruik gemaakt worden van de parkeermogelijkheden bij de sportvelden. Zoals gebruikelijk zullen de “parkeerwachten” van de vereniging de aanvoer van de pony’s en paarden in goede banen leiden, zodat daar zo weinig mogelijk hinder van wordt ondervonden.

Op de wedstrijddagen zullen de leden hun uiterste best doen om deze dagen zo veilig mogelijk te laten verlopen, voor de pony’s en de paarden, de deelnemers en de begeleiders, maar ook voor de gebruikelijke bezoekers van de sportvelden en bezoekers van het Langenboomse bos.

Op deze dagen kan het zijn dat u, tussen 8.00 uur en 19.00 uur, gevraagd wordt om even te wachten totdat de paarden of pony’s voorbij zijn, voordat u uw weg kunt vervolgen. Wij hopen op uw begrip hiervoor.