Nu de herindeling gemeente Land van Cuijk in aantocht is, nadert ook het afscheid van de gemeente Mill en Sint Hubert. En dat afscheid mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Voor de afsluiting en nieuwe start organiseren de gemeente en een enthousiaste groep inwoners en ondernemers het Winterfestijn dat van 22 december tot en met 1 januari plaatsvindt in park Aldendriel in Mill.

Samen feest4en

“Hoe kunnen we onze mooie gemeente het beste uitluiden?” Dat was de vraag die burgemeester Antoine Walraven zichzelf aan het begin van dit jaar stelde. Dat het een goed feest voor iedereen (jong en oud, inwoners van alle kernen) moest zijn, dat vond hij daarbij een vanzelfsprekendheid. En verder wilde hij het graag samen met inwoners gaan organiseren. Want dorpskracht, dat is waar de dorpen in de gemeente Mill en Sint Hubert om bekend staan.

Er werd verbinding gelegd met een aantal enthousiaste inwoners zoals enkele horecaondernemers, Stichting 0485 events, een afvaardiging van Ontdek Mill, OCMill, Stichting Kinderfeesten Mill, Gebr. Regter en de wijk- en dorpsraden. In samenwerking werd het idee voor het Winterfestijn geboren. Antoine Walraven: “Meteen stond er een flinke groep paraat om mee te denken en mee te helpen. We mogen trots zijn op deze saamhorigheid en betrokkenheid.”

Het Winterfestijn voor iedereen

Tijdens de Kerstvakantie wordt park Aldendriel omgetoverd tot een echt wintersprookje; Het Winterfestijn. Er komen gezellige kraampjes voor een hapje en een drankje, een grote sfeervolle tent met schaatsbaan en enkele winterse (kermis)attracties. Maar bovenal een vol en feestelijk programma ‘voor ieder wat wils’.

“Dat ‘voor ieder wat wils’ is een belangrijk uitgangspunt voor ons”, voegt Bart van Hees toe. Hij spreekt namens de groep inwoners die bezig is met de organisatie van het Winterfestijn. “Hiermee bedoelen we dat we voor iedere doelgroep tijdens deze twee weken iets ‘in petto’ willen hebben. Dat varieert van een winterse sportdag voor kinderen (en ook één voor volwassenen) tot een gezellige spelletjesmiddag. Maar ook: een goed feest voor de jongeren, een gezellige ouderenmatinée, het verenigingsleven dat zich presenteert... en nog heel veel daartussen. Het mag natuurlijk ook nog een beetje een verrassing blijven.

Sfeervol middelpunt

“Naast dit programma is er tijdens Kerstvakantie in en rondom de tent van het Winterfestijn vanalles te beleven”, vult burgemeester Antoine Walraven aan. “De tent en de schaatsbaan zijn daarbij het centrale ontmoetingspunt. We hopen dat door het gevarieerde programma en het park als sfeervol middelpunt voor alle kernen veel inwoners het festijn gaan bezoeken. Zo vieren we het afscheid echt met elkaar.”

Groot feest

“Met als afsluiter een groot feest natuurlijk”, zo licht Bart een laatste tipje van de sluier op. Hiervoor hebben we al een hele goede formatie geboekt. Dat feest is het moment waarop alles samen komt. Waarbij we samen de oude gemeente uitluiden en de nieuwe gemeente welkom heten.”

Bij de organisatie wordt de coronasituatie nauwlettend in de gaten gehouden. Antoine Walraven: “De gezondheid van ons allemaal staat natuurlijk altijd voorop. Daar houden we bij de organisatie altijd rekening mee. We gaan er nu vanuit dat er dan weer meer mag en vooral kan, daar koersen we met ons programma op. Mocht het anders zijn, dan passen we ons weer aan. Maar er komt hoe dan ook een mooi afscheid.”

Binnenkort volgt meer informatie. Nu al vragen of wil je meehelpen: stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..