Foto: Peter Cornelissen

Onder grote belangstelling werd dinsdagmorgen 14 september in de Wilg, gemeenschapsaccommodatie van Wilbertoord, de fototentoonstelling van burgers met dementie uit de dorpen van onze gemeente Mill & Sint Hubert, geopend. Hun foto, symbool voor de ziekte die hun leven en dat van hun omgeving is gaan beheersen en waar wij allemaal mee om moeten (leren) gaan.

Na een korte terugblik over het ontstaan van deze expositie met daaraan verbonden de speciale Millse brochure, werd vooral naar de toekomst gekeken door Henk Ermers namens de werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeenschap Mill & Sint Hubert. “Wij zullen als burgers dementie moeten herkennen en erkennen om het een plek te geven in onze samenleving want maar liefst 75% van burgers met deze diagnose blijft zelfstandig wonen”, sprak Ermers met nadruk uit. “Mogelijk wilt u deze confrontatie als vereniging, organisatie, individu niet aan, maar u kan er niet meer omheen”.

De opening vond plaats door het onthullen van één van de foto’s uit de expositie van ‘1 van ons’. Een foto gemaakt van mevrouw Cato van de Heuvel, woonachtig in Wilbertoord totdat de dementie dit niet langer verantwoord maakte. Haar (schoon)dochters verwijderden een plaid die zowel haar, als haar knuffelhond, dagelijks plezier biedt.

De expositie is dagelijks, tot 10 november, te bezoeken tijdens de openingstijden van de Wilg.