Arlette van Hout, Kees Albers en Frans Maas organiseren binnenkort een reünie voor iedereen die ooit in dienst was van Maas supermarkt in Mill. Frans runde deze supermarkt van 1961 tot 1992 onder de naam Edah. In 1992 droeg hij de winkel over aan Huub van de Ven. Deze reünie zou 13 november gehouden worden, maar door de coronaregels is deze verplaatst naar 12 maart 2022.

Frans Maas werkte al in 1956 in een winkel in Gemert, daarna even in Kerkrade en in 1959 kwam hij naar Mill. “Tante Hannie zoals iedereen haar noemde, was op zoek naar een nieuwe bediende in de winkel aan de Kerkstraat in Mill,” vertelt Frans. Dit was waar later de Stoof en vervolgens de Hema zat. “Mevrouw Arts was weduwe en de bediende die ze had ging weg. De winkel was toen veertig vierkante meter.”

Frans nam de zaak over en verhuisde later naar de Schoolstraat. “Daar hadden we een cash and carry, dat was ook Edah. In 1977 verhuisden we naar het marktplein. De keuringsdienst van waren vond het niet meer juist in de schuur aan de Schoolstraat. Dat waren betonnen vloeren en dat moest anders.” Nadat de Edah aan de markt opende verhuisde een tijdje later ook de C1000 van Huub van de Ven van de Bernhardstraat naar het marktplein. “We hadden toen samen nog een luikje zodat we het geld ondergronds naar de Rabobank konden sturen.” Deze zat toen ook aan het marktplein.

Tijdens de reünie op 12 maart wil men met oud-medewerkers nogmaals terug kijken op 33 jaar Frans Maas supermarkt in Mill. Aanmelden of meer informatie? Stuur een berichtje naar Arlette Van Hout via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..