Onder grote belangstelling werd vrijdagochtend 3 december in gemeenschapshuis De Jachthoorn in Sint Hubert de fototentoonstelling “1 van ons” geopend.

Sprekende portretfoto’s

De foto-expositie bestaat uit 11 sprekende portretten van inwoners uit de Gemeente Mill en Sint Hubert gemaakt door fotograaf Rens Hubers uit Mill. Hun foto, symbool voor de ziekte die hun leven en dat van de omgeving is gaan beheersen en waar wij allemaal mee om moeten (leren) gaan.

Dementievriendelijk samenleven in onze gemeente

De komende jaren zal het aantal mensen met dementie flink toenemen. De ziekte dementie vraagt de aandacht van ons allemaal. In een toespraak door wethouder Erik van Daal vraagt hij aandacht voor de ziekte dementie van ons allemaal.
In 2020 telt onze gemeente Mill en Sint Hubert ruim 190 burgers met dementie, waarvan er 9 jonger zijn dan 65 jaar. De verwachting is, op basis van voorspellingen van de toekomstige bevolkingsopbouw, dat dit in 2025 220 burgers zijn en in 2040 330.
Nu wonen 70% van deze burgers nog thuis, tussen ons in als buurman als dorpsgenoten. Zij worden ondersteund door hun naaste familie of directe omgeving, de zogenaamde mantelzorgers.
Het ideaal van elke burger is om een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden en mee te kunnen doen bij alles wat hun belangstelling heeft. Zolang als het mogelijk is. Dit vraagt om een positieve benadering en houding van iedereen in de samenleving en van onze gemeenschap in het bijzonder.

Onthulling foto door Jo v.d. Zanden en zijn dochters

De opening vond plaats door het onthullen van één van de foto’s uit de expositie van ‘1 van ons’. Een foto gemaakt van de heer Jo v.d. Zanden, woonachtig in Sint Hubert, totdat de dementie dit niet langer verantwoord maakte. Jo onthulde samen met zijn dochters Gerdie en Hetty zijn eigen portretfoto.

Openingstijden expositie

De expositie is dagelijks, tot vrijdag 4 februari 2022, te bezoeken tijdens de openingstijden van gemeenschapshuis De Jachthoorn.