Op 6 april aanstaande organiseert de gemeente Land van Cuijk een inloopmiddag over de herinrichting van het gebied rondom de bouwprojecten Woonhof en Vlaar. Plaats: Myllesweerd. Tijd: 16.00 - 18.00 uur. Belangstellenden zijn welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Appartementen

Mooiland bouwt op de locaties Woonhof en Vlaar grondgebonden (nul-treden) woningen met tuin en appartementen. In totaal gaat het om 39 woningen die straks ook door Mooiland worden verhuurd. De bouw startte in november 2021. De woningen worden in november 2022 opgeleverd. Daarna wordt de omgeving opnieuw ingericht. Daar zorgt de gemeente Land van Cuijk voor.

Herinrichting

In het opnieuw in te richten gebied staan al woningen. Er zijn ook enkele bedrijven te vinden. Bij de herinrichting wordt met deze verschillende belangen rekening gehouden. In september 2021 is door de toenmalige gemeente Mill en Sint Hubert een enquête en een inloopmiddag gehouden. Daaruit zijn al wensen naar voren gekomen. Dat leidde tot een ontwerp-herinrichting waarbij gebakken materiaal (straatklinkers) wordt gebruikt. Aan beide zijden van de Hoogstraat en de Oranjeboomstraat komt een trottoir. Het wegprofiel van de Hoogstraat wordt versmald. Groenstroken worden vergroot en er komen nieuwe bij. Zo ontstaat een gebied waarin sluipverkeer wordt ontmoedigd. De bereikbaarheid voor ondernemers is echter gegarandeerd.

In het gebied is ook genoeg ruimte om te parkeren, zowel voor de bewoners als voor de bezoekers van bedrijven. Er komt namelijk een nieuwe parkeerplaats achter Woonhof. In de Oranjeboomstraat komen extra parkeervakken. Van het ontwerp is een tekening gemaakt die digitaal te raadplegen is op www.gemeentelandvancuijk.nl/inloopmiddag-herinrichting.

Inloopmiddag

Op 6 april a.s. van 16.00 uur tot 18.00 uur organiseert de gemeente Land van Cuijk een (tweede) inloopmiddag. Omwonenden worden uitgenodigd per brief. Maar iedereen is welkom. Tijdens het inloopmoment kun je in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente en het ontwerpbureau over het ontwerp. Daarna wordt de ontwerptekening definitief.

Planning

Het ontwerp wordt technisch verder uitgewerkt door Projectburo BV. Daarna wordt er een aannemer gezocht om de werkzaamheden uit voeren. Voordat de uitvoering start, worden omwonenden en bedrijven hierover geïnformeerd door de aannemer. De planning van het project is als volgt:

  • Uitwerken ontwerp en selecteren aannemer 2e kwartaal 2022
  • Uitvoering parkeerterrein en omgeving Woonhof 3e kwartaal 2022
  • Uitvoering Hoogstraat en Oranjeboomstraat vanaf 1e kwartaal 2023 t/m 3e kwartaal 2023

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen over het ontwerp, neem dan contact op met Remco Kornegoor. Vanuit Projectburo B.V. is hij het aanspreekpunt. Vragen kun je per e-mail stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens het inloopmoment. Vragen voor de gemeente kun je stellen aan Jeroen Thomassen, projectleider openbare ruimte, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..