Op zaterdag 9 april en woensdag 13 april zetten alle locaties van het nieuwe Koning Willem I College hun deuren open. Met name leerlingen die nog twijfelen over hun studiekeuze zijn van harte welkom om langs te komen tijdens de Open Dagen. Kom langs, proef de sfeer en ontdek door middel van een persoonlijk gesprek met onze docenten of één van onze opleidingen bij jou past.

Vanaf augustus gaan het Koning Willem I College en De Leijgraaf verder als één Koning Willem I College. Als voorproefje op deze samensmelting is iedereen welkom op alle locaties tijdens onze gezamenlijke Open Dagen!

Corona heeft ook voor jongeren nog een nasleep. Er zijn jongeren die moeite hebben om in actie te komen of hebben keuzestress, waardoor ze het lastig vinden om een vervolgopleiding te kiezen. Speciaal voor deze groep organiseren we extra Open Dagen. Tijdens de Open Dagen kunnen toekomstige studenten ontdekken welke studie het beste bij hen past.

Aandacht voor persoonlijke gesprek

We besteden extra aandacht aan het persoonlijke gesprek. Ga bijvoorbeeld in gesprek met een studieadviseur of studieloopbaanbegeleider en doe een studiekeuzecheck. Heb je een leuke studie gezien, maar wil je nog meer weten? Schrijf je dan direct in voor een meeloopdag. En neem je ID en DigiD mee! Want als je tijdens je bezoek al een keuze maakt, kun je je direct inschrijven voor een opleiding.

Kortom: Onze docenten en studenten vertellen je graag hoe een dag op het mbo eruit ziet. Je ontmoet hen dan ook tijdens de Open Dagen van het nieuwe Koning Willem I College.

Algemene informatie

De Open Dagen zijn op zaterdag 9 april van 10.00 tot 13.00 uur en op woensdag 13 april van 17.00 tot 20.30 uur op alle locaties van het nieuwe Koning Willem I College: ’s-Hertogenbosch, Rosmalen, Veghel, Oss en Cuijk. Aanmelden is niet nodig. Je bent van harte welkom op een moment dat jou uitkomt. Informatie over de Open Dagen en een overzicht van alle opleidingen per onderwijslocatie vind je op: www.leijgraaf.nl en www.kw1c.nl.

Fusieloket

Het Koning Willem I College en De Leijgraaf gaan vanaf schooljaar 2022-2023 samen verder als: het Koning Willem I College. Het is begrijpelijk dat deze samensmelting vragen met zich meebrengt voor toekomstige studenten. Daarom hebben we tijdens de Open Dagen op de verschillende locaties een fusieloket ingericht. Hier kunnen bezoekers terecht met vragen over de fusie en wat dit betekent voor de opleidingen.

Dagje meelopen

Naast een Open Dag is het ook mogelijk om een dagje te komen meelopen. Ons onderwijs draait vooral om de praktijk. We vinden het belangrijk dat leerlingen zelf een opleiding kunnen zien, horen en voelen, zodat ze een juiste studiekeuze kunnen maken.

Voor meer informatie kun je terecht op www.kw1c.nl/studiekeuze of www.leijgraaf.nl/een-dagje-meelopen.