Foto: Cor van de Weem

KBO Mill organiseerde het afgelopen jaar al enkele zeer geslaagde scootmobiel tochten. Om deze tochten blijvend goed te laten verlopen organiseert zij op 11 mei a.s in samenwerking met het Platform Gehandicapten Mill (PGM) een scootmobiel training.

Een scootmobiel is een uitkomst als je niet meer zo makkelijk beweegt. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer, is zo makkelijk nog niet. Bestuurders stuiten op andere obstakels en situaties dan bij bijvoorbeeld lopen of fietsen. Vaak zijn scootmobiel bestuurders daar onvoldoende op voorbereid (bron: Veilig Verkeer Nederland). Maar de scootmobiel geeft ook mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en samen op pad te gaan.

Voor de huidige deelnemers en begeleiders van de tochten organiseert de KBO in samenwerking met Platform Gehandicapten Mill een training in veilig rijden met de scootmobiel. De training wordt gegeven op woensdag 11 mei a.s. in Myllesweerd van 13.30-16.30 uur en wordt gratis aangeboden. Deelnemers en begeleiders zijn inmiddels hiervoor uitgenodigd.

Naast de vaardigheid komen ook de nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen aan bod. Dit is erg belangrijk, omdat gebruikers van een scootmobiel zowel op de rijbaan als op het trottoir mogen rijden en als groep op stap gaan!

De training wordt gegeven door de verkeersdeskundige Theo Schepens en Inge van der Aa van Jipa Ergotherapie in Cuijk.

Bij succes wordt de cursus in het najaar of in 2023 aangeboden aan overige scootmobielgebruikers.

www.kbo-mill.nl