In maart 2022 hebben Janet Reinders en Mark van Gaal het pand gekocht aan de Hertsweg 8 in Mill. Het pand voldeed aan de plannen die Janet en Mark al heel lang op hun verlanglijstje hadden staan.

Het opzetten van een dagbesteding/werkplek voor mensen met een afstand tot de huidige werkplek. Een ouderinitiatief met een niet alledaagse doelgroep “Klik en Match”. Hier bedoelen we mee, het moet passen binnen de mogelijkheden die we hebben. Hierbij speelt leeftijd enz. geen enkele rol. Ouderen kunnen jongeren ondersteunen en coachen en ook omgekeerd is heel goed mogelijk.

“Wat ons vaak opvalt is dat bij de grotere organisaties het vaak een komen en gaan is van personeel. Dit draagt in onze ogen niet bij tot de gewenste resultaten. Het is niet zo dat deze organisaties geen kwaliteit leveren. Het is zo gegroeid omdat onze samenleving zo is ingericht. We ondervinden dit ook bij onze eigen kinderen. Het is een “snelle maatschappij” tegenwoordig. Dit is juist waar het omdraait. We doen het bij De Stek Mill gewoon een tandje rustiger.”

Het grote probleem waar jongvolwassene tegen aanlopen is de overschatting. Het overschatten draagt telkens bij dat men regelmatig geconfronteerd wordt met teleurstellingen. Teleurstellingen omdat het niet lukt wat er verwacht wordt, en ze willen zo graag. “Om deze problematiek te tackelen is bijna altijd maatwerk nodig. We gaan werken aan de successen van onze deelnemers. Voor de een betekend dit een doorstroming naar gecoacht werk, voor de ander is het bieden van een zinvolle dag en bezig zijn op wat past bij hem of haar.”

Het pand aan de Hertsweg 8 hebben Janet en Mark de afgelopen maanden aangepast zodat ze in staat zijn om flexibele ruimtes te creëren wat meer mogelijkheden biedt voor de deelnemers. Er is een gezellige kantine en er wordt een heus winkeltje ingericht. Er is daarnaast aandacht voor muziek, beweging en ontspanning.

De Bonte Plu Markt

“2e Pinksterdag (maandag 6 juni) willen we dan ook de onze deuren openen voor het grote publiek. We willen dit doen door het organiseren van De Bonte Plu Markt.” Iedereen kan zich geheel gratis opgeven om spulletjes te verkopen onder hun zelf meegebrachte paraplu.” Voor meer informatie verwijzen we naar de website www.destekmill.nl.