Woensdag 22 juni om 19.30 uur organiseert de Milieuvereniging Land van Cuijk in de jachthoorn in Sint Hubert een informatieavond over energie en klimaat. Centraal staat de vraag hoe de energietransitie vorm kan krijgen in het land van Cuijk. In drie interessante presentaties van de gemeente Land van Cuijk, Enexis en het Cuijks Energie Collectief wordt u mee genomen in de mogelijkheden, randvoorwaarden en uitdagingen die bij de energietransitie naar voren komen.

Het is tegenwoordig een actueel en indringende vraag: Hoe verduurzamen we zo snel mogelijk onze energievoorziening om ons klimaat te sparen. Hier liggen enorme uitdagingen voor ons in het Land van Cuijk, die niet eenvoudig zijn op te lossen. Veel verschillende partijen zijn bij deze transitie betrokken en nodig. Ook u kunt een bijdrage leveren.

Presentaties

Op deze avond zal door beleidsambtenaren van de gemeente Cuijk uitleg gegeven worden over de status van de energietransitie. Ook wordt aangegeven welke rol de gemeente in dit proces speelt en hoe zij deze wil invullen. Daarnaast komt Enexis als beheerder van het elektriciteit netwerk vertellen waar de problemen maar ook mogelijkheden liggen om de energietransitie mogelijk te maken. Zo zijn er juist voor particulieren en speciale projecten nog steeds mogelijkheden! De laatste inbreng op deze avond komt van het Cuijks Energie Collectief. Dit initiatief van burgers uit de gemeente Cuijk zal u wegwijs maken over de route die zij hebben gevolgd en wat zij ervan geleerd hebben. Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie over de energietransitie.

Aanmelden

De avond is op woensdag 22 juni in gemeenschapshuis De Jachthoorn in Sint Hubert en start om 19.30 uur. Iedereen uit de gemeente Land van Cuijk en omstreken is welkom. Meld je hiervoor aan door een mailtje te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..