Foto: Cockie Kremers

Na een natte tweede wedstrijd kon de parasol ook bij de derde wedstrijd gebruikt worden maar dan voor de mooie zonnige woensdagavond (15 juni) wat voor een ieder veel aangenamer was. Dit bleek ook uit de opkomst, want van de 23 opgegeven vissers voor deze voorjaarsreeks van totaal zes wedstrijden, was iedereen aanwezig. Daarmee moest het volledig uitgezette wedstrijd parcours benut worden met hier en daar wat schuiven en schikken om op een aangename stek te kunnen vissen. Na 2 woensdagavonden vissen in het Kanaal, was 15 en is vanavond, woensdag 22 juni de Raam in Escharen de wedstrijdlocatie, de 2 laatste wedstrijden op 29 juni en 6 juli zullen plaats gaan vinden bij de Bus in Mill.

De verwachting om wat grotere aantallen en grote exemplaren te vangen werd maar deels gerealiseerd. Zo werden er 3 grote brasems gevangen met een topper van 2kg die op het conto van Wiel kuipers kon worden bijgeschreven. De gevangen brasem van Felix de Man moest het in het leefnet een hele tijd zonder eigenaar doen want hij is onder de wedstrijd nog eerste hulp gaan verlenen bij zijn vader, gelukkig met een goede afloop, en was daardoor nog net op tijd terug voor de weeg ronde.

De grote aantallen werden zeker niet gehaald maar met heel veel gepeuter tussen de lelies wist Willie van Boekel toch 21 vissen in zijn net te krijgen en met een mooi bijbehorend gewicht bracht hem dit tot eervolle winnaar. Joop Derks die volgens de kenners altijd meer vis in zijn net heeft als dat hijzelf zegt, wist met een leuk aantal van 11 vissen en daarbij behorende gewicht de tweede plaats in de wacht te slepen. Peter Selten, op de voor de tweede keer gelote kopstek wist de derde plaats te bemachtigen met ook een mooie brasem. Wat Peter betreft had er meer in gezeten, maar helaas was een zeelt te sterk voor zijn montage. Kortom een stijgende lijn die volgende keer hopelijk voortgezet kan worden. De gelote prijs op willekeurige plaats van de uitslag is deze week voor Gerard van de cruijsen.

Tot volgende week, de wedstrijdcommissie. Meer weten of ook lid worden van HSV Het Kanaal in Mill? Zie dan www.hsvhetkanaalmill.nl.