Op 1 augustus 2022 treedt een nieuwe arbeidswet in werking. De wet implementatie EU-richtlijn transparantie en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Werknemers krijgen met deze wetswijziging (nog) meer bescherming in arbeidsvoorwaarden.

Het wetsvoorstel brengt een aantal vergaande wijzigingen teweeg in het Burgerlijk Wetboek. Wat zijn de gevolgen en aan welke verplichtingen moet je als werkgever voldoen?

Om de nieuwe regelgeving uit te leggen, organiseert Meulepas & Partners op maandag 4 juli a.s. een werkgeverscafé bij ’t Lagerhuis in Mill. Spreker Jo Weerts zal met een dosis humor en praktijkvoorbeelden uitleggen hoe je de nieuwe regels en verplichtingen toepast. Samen met de input uit de zaal worden de voorbeelden duidelijk en tastbaar. Zijn motto is “taai is niet saai”.

Niet alle wijzigingen zijn even ingrijpend. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Er geldt geen terugbetalingsplicht bij verplichte scholing;
  • Er moeten goede redenen zijn voor een verbod op nevenactiviteiten;
  • Er moet (bij oproepkrachten) een meer voorspelbaar werkpatroon worden gecreëerd.

De wet in de praktijk voor werkgevers

De wet betekent veel nieuwe regelgeving voor werkgevers. HR-adviseur Wilke van Nuland van Meulepas & Partners raadt werkgevers aan om bestaande arbeidsovereenkomsten en/of personeelsreglementen hierop aan te passen. Maar hoe pas je ze aan? Wat houdt de nieuwe wet voor jouw onderneming in? Hoe pas je de nieuwe regelgeving zo toe dat jij nog steeds de touwtjes in handen hebt en niet je werknemers? Hoe hou je je medewerkers tevreden en zorg je dat ze niet gaan lopen? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens de avond.

Programma van de avond:

  • 19.30 Ontvangst met koffie en thee
  • 20.00 Start lezing door Jo Weerts (interactief)
  • 21.00 Pauze
  • 21.15 Vervolg lezing
  • 21.45 Afsluiting

Na afloop is er gelegenheid voor een drankje en netwerken.

Aanmelden voor het werkgeverscafé

Ben je werkgever of HR-medewerker bij een bedrijf? Zorg dat je op de hoogte bent van de nieuwe regelgeving. Meld je aan voor deze informatieve en interactieve avond.
Aanmelden kan via de website van Meulepas & Partners www.meulepas.nl/werkgeverscafe. Iedereen is welkom. Ook als je geen klant bent van Meulepas & Partners. Neem gerust een introducé mee.

Datum: Maandag 4 juli 2022
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: ‘t Lagerhuis, Beerseweg 9, Mill