Afgelopen zondag 10 juli was het eindelijk zover. De Ontmoetingstuin van ZorgSchakel Sint Hubert werd officieel geopend door Wethouder Willy Hendriks - van Haren.

Officiële opening

Afgelopen zondag werd de ontmoetingstuin officieel geopend door wethouder Willy Hendriks - van Haren. Samen met Ed Derks (voorzitter van de ZorgSchakel) onthulde ze samen een prachtig bord. Zo’n 120 inwoners bezochten deze zondag de prachtig aangelegde ontmoetingstuin.

Gevarieerd programma

Er was een gevarieerd programma opgezet met muziek door de Harmonie en een liederentafel. Voor de kinderen was er een poppenkast en oud Hollandsche spellen. Ook konden de kinderen zich volop vermaken met de aangelegde waterbaan. Daarnaast was er een demo stoel yoga en jeu de boules. En om het programma compleet te maken waren er nog enkele fotocollages over de aanleg van de ontmoetingstuin en de vele activiteiten die ZorgSchakel de afgelopen jaren heeft georganiseerd. Kortom een leuk en gevarieerd programma.

Vrijwilligers leggen ontmoetingstuin aan

De ontmoetingstuin is door 11 vrijwilligers aangelegd naast gemeenschapshuis De Jachthoorn. Vanaf eind maart is er elke zaterdagochtend gewerkt in de tuin door de vrijwilligers. Er is veel tijd (ruim 384 manuren) en energie gestopt om de tuin te realiseren. Maar het was vooral ook gezellig om te doen. De ontmoetingstuin wordt door vrijwilligers onderhouden.

Ontmoeting staat centraal

ZorgSchakel Sint Hubert is overtuigd dat de ontmoetingstuin goed is voor welzijn gezondheid en leefbaarheid. De ontmoetingstuin is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor de inwoners van Sint Hubert. Of je nu jonger bent of wat ouder, het is fijn om mensen om je heen te hebben, met wie je plezier maakt en bij wie je terecht kunt als dat nodig is. Een ontmoetingstuin waarin iedereen verantwoordelijk is voor zichzelf, elkaar en de tuin.

Hoe ziet de ontmoetingstuin eruit?

Er is een terras die deels overkapt is met een stretchtent voor gezellig buurten. Er is een jeu de boules baan. Deze baan ligt deels onder de stretchtent waardoor ook met regenachtig weer gespeeld kan worden. Er is een waterbaan voor de kinderen. Een groentetuin met tuinkas en natuurlijk ontbreken de kleurrijke bloemen niet. Kortom: Een prachtige ontmoetingsplek midden in Sint Hubert.

Vele mogelijkheden in de ontmoetingstuin

Er zijn vele mogelijkheden om van de ontmoetingstuin te kunnen genieten. Denk bijvoorbeeld aan muziek maken, jeu de boules spelen, workshops, tuinieren, lezen, samen eten enz. enz. Je kunt de ontmoetingstuin ook reserveren via de beheerders van gemeenschapshuis De Jachthoorn.

De ontmoetingstuin is dagelijks open van 9.00 - 20.00 uur in de periode mei t/m september.