Op zaterdagochtend 6 augustus is het weer Open Schaapskooi op landgoed Nabbegat in Zeeland.

Met hun schapen doen Wim en Joke Jans in o.a. Mill aan natuurbegrazing. Met verschillende kuddes zorgen zij voor duurzaam natuurbeheer op natuurterreinen en dijken. Dit doen zij onder andere in gebieden zoals de Maashorst, Herperduin of de Overloonse Duinen. Op 6 augustus kunt u een kijkje komen nemen in de Schaapskooi en kennis maken met de herders en de ‘woldames’ van Wild van Maashorstwol. Zij vertellen u graag wat er allemaal mogelijk is met de wol. Ook is het mogelijk om een demonstratie of workshop te boeken. Natuurlijk kunt u bij de schaapskooi ook terecht voor de  verkoop van lamsvlees.

Speurtocht voor het hele gezin

Vol trots presenteren we op 6 augustus onze gezinsspeurtocht. In de schaapskooi is een speurtocht met de route op te halen. Deze wandelroute gaat over een deel van het landgoed waar je ook de herder kunt treffen met de kudde. Onderweg kom je een aantal vragen tegen. Weet je alle vragen goed te beantwoorden, dan is er voor de kinderen een kleine verrassing in de schaapskooi. De speurtocht kost € 2,50.

Workshops wol

Op zaterdag 6 augustus kun je meedoen met twee verschillende workshops. Voor kinderen is er een workshop mini schilderij vilten. De workshop duurt maximaal 1 uur en kost € 9,95 per kind. Aanvang tussen 09.00 en 11.30 uur, aanmelden is niet nodig. Voor volwassen is er een workshop vachtkleed vilten. Er is plek voor max. 8 deelnemers. Kosten voor deze workshop zijn € 99,00 p.p. incl. soep, koffie/thee met koek, gekaarde wol, ruwe vacht van het Kempisch heideschaap, gebruik van alle viltbenodigdheden. Aanvang 9.00/einde 16.00 uur aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spinsters zijn welkom tussen 10.00 en 12.00 uur om gezellig met elkaar te spinnen en ervaringen uit te wisselen.

Praktische informatie Open Schaapskooi

Publiek is van harte welkom tussen 09.00 en 12.00 uur, toegang is gratis. Het parkeren is bij de schaapskooi en u kunt daarvoor de bordjes volgen. Het adres is Nabbegat 9 in Zeeland.